230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Spaić i dalje na visokom nivou

U Banja Luci je od 17. do 20.09. održan Grand pri Banja Luka, etapna trka u brdskom biciklizmu, UCI, a u okviru nje i Premijer liga BiH.

200921 spaic

Nakon četverodnevnog, a na trenutke veoma napornog takmičenja, Petar Spaić, član Biciklistipke sekcije Planinarskog društva Vučiji Zub ima itekako razloga za zadovoljstvo.
Prva etapa je bila kružna trka u Tvrđavi kastel, druga etapa trka na hronometar, treći maraton u dužini 75 km na Banj Brdu a četvrti dan XCO učestvovali su biciklisti iz Francuske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na prve tri trke naš sugrađanin Petar Spaić je stigao na cilj kao drugoplasirani vozač iz BiH, a na posljednjoj današnjoj trci, prvi je od takmičara iz BiH.

“Ako slike govore više od stotinu riječi, ovih par fotografija dovoljno govore o naporna četiri dana koja sam imao. Velika je čast i zadovoljstvo nastupati u ovoj konkurenciji a činjenica da sam među najboljim BiH takmičarima je dodatni razlog za zadovoljstvo. Protekla četiri dana su možda i najnapornija u mojoj dosadašnjoj karijeri, ali kada sve lijepo prođe, kao danas, onda se sve i zaboravi i jedva čeka novi nastup”, kaže nam Petar.
U ukupnom plasmanu nakon 122 kilometra, u najnaornijoj trci, Petar je osvojio srebrnu medalju. Njaga krajem mjeseca očekuje debi u drumskom biciklizmu u Mostaru, a nakon toga trka u Кonavlima gdje je Petar pobjedio posljednje dvije godine.