230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Izložba radova Vesne Opavski ”Sezonarijum”

Samostalna izložba Vesne Opavski pod nazivom ”Sezonarijum” biće otvorena u galeriji Кulturnog centra Trebinje u petak 9. oktobra u 20 časova.

201005 sezonarijum

Vesna Opavsky je diplomirala, magistrirala i doktorirala na grafičkom odsjeku u klasi prof. Biljane Vuković na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Učestvovala je na 10 samostalnih i preko 100 grupnih izložbi u Srbji, Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji, Belgiji, Japanu, SAD, Sloačkoj, Sloveniji, UК i Egiptu. Dobitnica je Otkupne nagrade Odbora za kulturu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine u Srbiji (2019), Druge nagrade NoaFest-a, Novi Sad, Srbija (2019), Nagrade Mali pečat Prvog Međunarodnog bijenala male grafike u Nišu, Srbija (2012) i Glavne otkupne nagrade na izložbi LiraArt, Galerija Ikar, Zemun, Srbija (2011).

Vesnin pristup digitalnoj grafici ogleda se u kombinovanju akvarela, kolaža i fotografije.

U statusu je samostalnog umetnika i član ULUS (Udruženje likovnih umetnika Srbije).

"Jedinstven način komunikacije sa samom sobom zatvara u sigurnu sferu umetničkog dela rađenog u savremenoj tehnologiji digitalne grafike na papiru, tehničkih preklapanja polutransparentnih slojeva u kome spaja vidiljivo i nevidljivo, očigledno i skrajnuto. Beležeći faze svoga života kroz digitalne umetničke cikluse poredi umetnost i život, objektivnu i digitalnu stvarnost, odnos prirode i čoveka, žive prirode i tehnologije, tradicije i novog. Beležeći stvarnosti, kao da mumificira prirodu, vreme i prostor, čime im obezbeđuje trajanje i neprolaznost."