230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan sastanak „Foruma za bezbjednost zajednice Bileća"

Na inicijativu PS Bileća, 13. aprila, u vremenu od 10,00 do 11,10 časova, u prostorijama SO-e Bileća održan je sastanak „Foruma za bezbjednost zajednice Bileća". Sastanku je prisustvovalo 16 članova Foruma od ukupno 19 članova i gosti (predstavnici EUPM-a, OESC-a i LOT tima EUFOR-a).

110413-forum

U skladu sa dnevnim redom, na sastanku su analizirani ostvareni zaključci sa prethodnih sastanaka, kao što su: održano edukativno predavanje u dječijem vrtiću „Budućnost" na temu „Bezbjedno kretanje pješačke populacije", održano predavanje na temu „Štetnost narkotičkih sredstava" i „Bezbjedno kretanje pješačke populacije" u područnoj OŠ „Sveti Sava" u mjestu Meka Gruda.

Nakon što su članovi Foruma upoznati sa analizom stanja bezbjednosti na području opštine Bileća za prva tri mjeseca 2011. godine, doneseni su određeni zaključci.

Pod tačkom, rasprava o novoidentifikovanim problemima, doneseni su sledeći zaključci:

- Da se nastavi sa edukativnim predavanjima u osnovnim i srednjoj školi, a teme predavanja predložit će Savjet učenika.

- Da se preko Radio-Bileće uputi apel građanima da uoči proljetnih poljoprivrednih radova pažljivo čiste njive i dvorišta od korova, te da se vatre ne pale u blizini šuma i kuća kako se ne bi izazvali požari.

- Da se nadležni organi pismenim putem upoznaju o problemu pojave odrona na magistralnom putu M-20, odnosno nedostatku zaštitnih mreža.

Pod tačkom razno:

- Članovima Foruma i gostima je podjeljen „Vodič o pravima i obavezama građana u vezi sa korupcijom", radi bolje i potpunije realizacije Projekta sprečavanja korupcije u MUP-a RS, sa ciljem što boljeg informisanja o načinu postupanja u datoj situaciji.

- Član Foruma, gospođa Fata Jaganjac, predstavnik Bošnjačkog naroda istakla je dobre međukomšijske odnose i izrazila zadovoljstvo redovnim obilascima policijskih službenika PS Bileća.

110413-forum1

110413-forum2