230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

„Mi mali velikog srca"

Trebinje, 23.06.2011. U organizaciji Eparhije Zahumsko-Hercegovačke i Primorske, Centra za informisanje i kulturu Trebinje, te škola, vrtića i dječijih igraonica iz našeg grada, večeras je u pozorišnoj sali Doma kulture održan humanitarni koncert pod nazivom „Mi mali velikog srca".

110623-koncert_humanitarni_021

Prihod od kocerta (ulaznice i prilozi) namjenjen je obnovi manastira Svetog Arhangela Mihajla na Prevlaci, te pomoć za liječenje Vasilija Pamučine iz Trebinja, dječaka oboljelog od cerebralne paralize.

Arhimandrit Benedikt, najstojatelj manastira Svetog Arhangela Mihajla na Prevlaci o obnovi manastira i večerašnjoj humanoj akciji kaže: „Crkva na Prevlaci bila je 500 godina u ruševinama i mraku i došlo je vrijeme, kako našeg oživljavanja i buđenja, tako i duhovne i materijalne obnove manastira na Prevlaci. Ovaj večerašnji gest, koji je došao iz srca Trebinjaca, velika je radost za mene."

110623-koncert_humanitarni_005

Dušan Jokanović, jedan od pokretača humane akcije ističe: „Velika srca Trebinjskih mališana okupila su večeras veliki broj ljudi. Razlog večerašnjeg koncerta jeste odnos brojnih Trebinjaca prema manastiru na Prevlaci i velikom duhovniku arhimandritu Benediktu, kao i potreba da se pomogne našem mladom sugrađaninu. Ovaj večerašnji gest Trebinjaca nam dokazuje da kad pomislimo da je humanost nestala, ona se odjednom, iznova pojavi među ovim narodom."

110623-koncert_humanitarni_006

U okviru programa humanitarnog koncerta nastupili su: Mješoviti Crkveni hor i gradski hor "Tribunia", djeca trebinjskih vrtića i igraonica, učenici Muzičke škole Trebinje, učenici osnovnih škola, te članovi GKUD „Alat" Svislajn Trebinje.