230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijem za evropskog univerzitetskog šampiona

Trebinje, 27.06.2011. Načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, danas je, povodom još jednog značajnog sportskog uspjeha, priredio prijem za trebinjskog džudistu Mitra Mrdića.

110627-mrdic

Naime, na Prvom evropskom univerzizetskom džudo prvenstvu, održanom proteklog vikenda u Sarajevu, Mitar Mrdić je postao evropski šampion.

Izražavajući zadovoljstvo još jednim dobrim rezultatom najboljeg džudiste RS, načelnik opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk je rekao da će Opština Trebinje, u granicama svojih mogućnosti, nastojati da pomogne Mitru Mrdiću kako bi ostvario svoj, ali i san trebinjskih ljubitelja sporta, plasman na Olimpijske igre u Londonu, naredne godine.

„Mitar je jedan od najboljih sportista Trebinja svih vremena, i uvjeren sam da će nam i u narednom periodu donositi još puno sportskih radosti", rekao je dr Ćuk.

„Ovo je jedan od najvećih rezultata u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da ću do naredne godine sakupiti dovoljno poena koji će mi omogućiti plasman na Olimpijske igre", rekao je višestruki prvak BiH i RS Mitar Mrdić, od prošle subote i univerzitetski evropski šampion.

On je najavio da će u narednom periodu nastupati na turnirima svjetske klase u Majamiju, Venecueli i Salvadoru.

Najveća džudo smotra studenata Evrope imala je visok rejting, s obzirom da je nastupilo preko 200 takmičara, sa blizu 50 univerziteta, iz 15 zemalja, od kojih su mnogi osvajači evropskih i svjetskih titula.

Današnjem prijemu u opštini Trebinje prisustvovao je i Milan Koljenšić predsjednik Upravnog odbora Džudo kluba „Leotar", čiji je Mitar dugogodišnji član.