230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Identifikovano lice koje je izazvalo požar u Pridvorcima

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su radeći na rasvjetljavanju uzroka požara koji je izbio 26.08.2011.godine, oko 22,00 časova, trebinjskom prigradskom naselju Pridvorci identifikovali lice sa inicijalima V.V., iz Trebinja, za koga postoje osnovi sumnje da je izazvao požar čime bi počinio KD Izazivanje požara.

110902-pindorci

Postoje osnovi sumnje da je ovaj požar izazvan iz nehata odnosno kriminalističkom obradom utvrđeno je da je požar izazvan paljenjem cigarete i da je tom prilikom došlo do paljenja sasušene trave, vatra se zatim brzo proširila i zahvatila brdo iznad Pridvoraca. U toku je dokumentovanje KD Izazivanje požara.

Podsjećamo da su policijski službenici PS Trebinje operativnim aktivnostima identifikovali lica koja se dovode u vezi sa požarima u Aranđelovu koji se proširio prema Klobuku, požar na Zubcima i Trebinjskim Brdima. Sva tri požara su dokumentovana i protiv osumnjučenih Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavljeni Izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD Izazivanje požara član 432. stav 3. Krivičnog zakona Republike Srpske, odnosno požari su izazvani nenamjerno a osumnjičeni su, tokom kriminalističke obrade, priznali da su nehatom izazvali požare.

U ovim požarima nije bilo posljedica po ljude i stambene i druge objekte a materijalna šteta će se naknadno utvrđivati.

Ovom prilikom apelujemo na građane da se suzdrže od primjene otvorenog plamena prilikom čišćenja njiva, da ne pale otpad i slično jer često nehat dovode do požara velikih razmjera.