230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Završen seminar "Tajne čitanja lektire"

U Trebinju se danas završio veliki seminar "Tajne čitanja lektire" koji je prethodnih dana obuhvatio 10 regionalnih centara osnovnog obrazovanja Srpske i okupio oko 500 nastavnika i profesora srpskog jezika i školskih bibliotekara.

110902-biblioteka

Predavač na seminaru "Tajna čitanja lektire", Miljko Šindić rekao je da je u posljednje vrijeme evidentna kriza čitanja lektire u osnovnim i srednjim školama.

"Bez obzira na sve veće korištenje interneta i drugih medija, knjiga mora da traje, ali prema najnovijim istraživanjeima lektiru u osnovnim i srednjim školama pročita mali procenat učenika'', istakao je Šindić, dodavši da je možda razlog i to što u školskom bibliotekama nema novih izdanja lektire.

Na seminaru "Tajna čitanja lektire" u Trebinju za nastavnike i profesore srpskog jezika i školske bibliotekare, predstavljene su mogućnosti unapređenja školske lektire u vremenu novih medija.

Seminar za profesore i bibliotekare iz istočne Hercegovine podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture i Pedagoški zavod Republike Srpske, a finansirao ga je Izdavač obrazovne literature "Nova škola plus" iz Banjaluke.

Ovo je bio posljednji u nizu seminara u regionalnim centrima u Srpskoj koji su okupili oko 500 učesnika.