230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

NOVAK 50. PUT ŠAMPION

Najbolji teniser svijeta se osvetio Švajcarcu za poraz iz finala Dubaija i došao do svog 21. trofeja sa Masters turnira u karijeri.

150323 novak

Uspeo je! Novak Đoković je osvojio svoju 50. titulu u karijeri i odbranio je trofej u Indijan Velsu osvojen prošle godine pobedom u finalu nad Rodžerom Federerom 6:4, 6:7, 6:2.

Još jednom pobedom o kojoj će se pričati kao što se priča o mnogim njihovim prethodnim duelima, Srbin je i smanjio i rezultat u međusobnom skoru došavši do 18 pobede naspram Rodžerovih 20.

Osmeh njegove supruge Jelene pre početka meča kao da je najavio ono što će se desiti nekih dva sata i 20 minuta kasnije, a to je izgledalo ovako.

Samouvereno, agresivno i taktički perfektno je odigrao srpski teniser prvi set, ali i čitav meč. Njegovi udarci su bili besprekorni, izlasci na mrežu pravovremeni, greške svedene na minimum, a servisi ubitačni.

Odmah je počeo da pritiska Švajcarca i već u trećem gemu došao do prilike za brejk, a iako se tada njegov protivnik odbranio, međutim, već u sledećem nije. Brejk je odmah i potvrđen i za samo 30 minuta osvojio je prvi set.

Koliko je bio dominantan govori i to da je imao 100% osvojenih poena posle ubačenog prvog servisa i čak 7 manje neiznuđenih grešaka.

U prva dva gema drugog seta delovao je najbolji reket sveta špomal uspavano i umalo to da mu se obije o glavu, jer je Federer došao do brejk prilike, ali je uz dosta muke naš igrač uspeo da se izvuče i osvoji gem.

To ga je razdrmalo i razbudilo i već na servis protivnika je bila druga priča. Doktorski odigrana četiri poena i već su bila dve prilike da oduzme servis švajcarskom teniseru na njegovoj strani, a on to nikako nije mogao da propusti.

A onda je usledio neočekivano veliki pad u Novakovoj igri. Olako propušten gem na 30:0 i Švajcarac je namirisao krv. Iskoristio tek petu brejk loptu u meču i došao do izjednačenja.

Sa osvojenih 14 od poslednjih 17 poena u tom periodu, samo dva je delilo Federera od osvajanja seta, ali izdržao je njegove napade Srbin. Psihička stabilnost i mentalna snaga kod obojice je u tim trenucima došla do izražaja, tako da je morao taj brejk da odluči.

A tamo smo imali prilike da uživamo u atomskom tenisu. I jedan i drugi su udarali lopticu fenomenalno i dizali publiku na noge, a svoju priliku je propustio Đoković za pobedu pri rezultatu 5:4. Umesto da ima tri meč lopte poslao je jednu loptu iz dobre pozicije u mrežu, a onda je na svoj servis napravio dve duple greške zaredom što Švajcarac nije oprostio i izborio treći set.

Odlučujući period igre je doneo jednu novu dimenziju tenisa kod obojice. Koliko je Novak psihički jak videlo se i da su mu se u pauzi tresle ruke posle onako izgubljenog seta, a onda je odigrao dva perfektna gema i začas došao do brejka prednosti.

Usledio je najduži gem na meču koji je trajao više od 12 minuta i koji je pripao Švajcarcu i vratio ga u život, a mnogi su pomislili da će to potpuno dotući srpskog igrača, ali sa njim nikada ništa nije govoto, što se i pokazalo samo nekoliko minuta kasnije.

Vratio je poljuljano samopouzdanje, osvojio nekoliko lakih poena, ali i naterao protivnika da greši i prosto mu poklanja poene, a to se ne dešava često i zato je darove Novak obilato koristio. Osam uzastopnih poena su ga dovela do toga da ga samo jedan gem deli od titule.

Nije želeo ovog puta ništa da odlaže, odmah je napao servis protivnika i to mu se isplatilo i donelo četvrtu titulu u Indijan Velsu i karijeri, drugu uzastopnu.

(Telegraf.rs)