230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

FOTOGRAFSKO TAKMIČENJE "ŽIVOT NA SELU“

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj CARD iz Banjaluke organizuje fotografsko takmičenje ŽIVOT NA SELU koje je otvoreno za sve građane Bosne i Hercegovine koji se profesionalno ili amaterski bave fotografijom.

150421 zivot na selu foto

Takmičenje počinje danas i otvoreno je do 3. maja u ponoć. Nagrade su 300 KM za prvo, te 200 i 100 KM za drugo mjesto.

Fotografije treba da prikažu kako izgleda svakodnevni život ljudi iz ruralnih područja BiH danas. Radovi će biti ocijenjivani na osnovu njihovog kvaliteta i predstavljanja definisane teme. Dakle, ne postoje tačno definisani kriterijumi suđenja, ali naglašavamo da je fokus na ljudima koji žive na selu i da fotografije treba da oslikavaju percepciju fotografa u vezi navedenom temom.

Najbolje fotografije će se birati na osnovu dva kriterijuma: bodovi od strane žirija (80%) i online bodovi - broj prikupljenih lajkova na Fejsbuku (20%).
Prijave (fotografije i propratno pismo) treba poslati na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do nedjelje 3. maja u ponoć.

Jedan takmičar može poslati najviše 3 fotografije u .jpeg formatu. Maksimalna veličina fajla koji se može poslati je 20MB, minimalno 300dpi. Fotografije treba da budu u horizontalnom formatu. Ukoliko su fotografije prethodno bile objavljene u medijima, nećemo ih uzeti u razmatranje. Propratno pismo treba da sadrži osnovne informacije: ime i prezime učesnika; kontakt podatke: adresu, e-mail, broj telefona; opis prijave (maksimalno 250 riječi).

Uputstvo za takmičare:

1. Pošaljite fotografiju/fotografije s kojima ulazite u takmičenje na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;
2. Zapratite (lajkajte) FB stranicu CARD-a https://www.facebook.com/card.cerd;
3. Postavite fotografiju na svoj profil i naznačite hashtag #ruralni_parlament i označite CARD @Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj;
4. Pozovite prijatelje da lajkaju, dijele i komentarišu vašu fotografiju;
5. Sačekajte odabir pobjednika 7. maja.

Učesnici u takmičenju zadržavaju autorska prava nad fotografijama. Takođe, slanjem istih potvrđuju pravo Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj da fotografije koristi za promociju takmičenja, kao i da deset fotografija koje prođu u uži krug koristi u promotivne svrhe tj. da ih uključi u buduće informativne i promo materijale uključujući i objavu na web sajtu, kanalima društvenih medija, na newsletterima, lecima i brošurama i sličnim materijalima.
Zainteresovani za takmičenje nas mogu kontaktirati na +387 51 325 020, od 8:30 do 16:30h ili
upitom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj CARD je odjeljenje Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj ACED.
Ovo takmičenje provodi se u okviru projekta održivosti civilnog drustva u Bosni i Hercegovini koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj i Vlade Velike Britanije.