230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Bedem Fest 2016 - Najava

160421 bedem fest

U potrazi za lijepim mjestima, prijatnim ljudima, zanimljivim dešavanjima, na Sajmu turizma u Budvi mnogi će pronaći ono što žele i traže. Jedna takva ponuda ih očekuje i na štandu Bedem Festa, koji se i ove godine predstavlja na ovom značajnom sajmu.


Ovogodišnji sedmi Bedem Fest će se održati posledjeg vikenda avgusta, od 25. do 27. umjesto prvog vikenda septembra, kao prethodnih godina, što će sigurno olakšati planiranje ljudima koji bi se vraćali sa odmora zbog početka školske godine.
„Oni koji su bili prethodnih godina već sve znaju, i vjerujemo da neće propuštiti ni ovo izdanje Bedem Festa, a oni koji nisu bili, neka nam vjeruju“, poručuju iz Bedem Festa, koji se ove godine održava pod sloganom „Vjeruj“.
„Ta riječ ukazuje na neku postojanu snagu koja vas pokreće da istrajate, da se izborite za vrijednosti i da im ostanete doslijedni, bez obzira na prepreke i iskušenja. Ta riječ ima magično svojstvo da vam vrati snagu i kad vam se učini da ste je izgubili i ona je osnov najdragocjenije vrijednosti u životu – a to je povjerenje! Mislimo da ta riječ adekvatno opisuje sam festival, koji je itekako zaslužio i zaradio povjerenje koje uživa i koje mi njegujemo. Mislim da je važno i da je podijelimo kao poruku sa ljudima, da im ulijemo hrabrosti da budu istrajni za ono u šta vjeruju.“
Sedmi Bedem Fest „Vjeruj“ će ove godine ugostiti mnoge važne muzičare, među čijim imenima za sada se izdvaja legendarni zagrebački sastav Drugi način.
Bend je nastao ’70ih godina i sa svojim klasicima, kao što su „Stari grad“, „Prođe ovaj dan“, „Piši mi“, „Lile su kiše“ je ušao u enciklopedije jugoslovenskog rokenrola, a ove godine se očekuje njihov novi album, sa kojeg su objavili par singlova i spotova, kao što su „Ljubav je od porculana“ i „Jedro za oluju“.

160421 BEDEM PHOTO
Pored njih, organizatori za sada potvrđuju i nastup Kralja Čačka, E-play, dok je od ranije poznato učešće IrieFM. Muzički stil Kralja Čačka često porede sa Tom Waitsom i Leonardom Koenom, zbog načina pjevanja, akustičnog i kabaretskog pristupa, ali ovaj kantautor svakako odiše i svojom osobenošću, prvenstveno humora, kroz koji provlači ovdašnje teme, zbog kojeg postaje jedan od glavnih miljenika domaće regionalne scene. E-play, alternativni rok sastav koji predvodi harizmatična Maja Cvetković, heroina domaće scene, itekako je poznat publici. Bend je skoro objavio šesti spot za pjesmu „Heroj“, sa još uvijek aktuelnog albuma „Obični ljudi“, na zahtjev fanova. IrieFM proglašen je za najbolji reggea sastav Evrope. Njihove pjesme su dvojezične, a od njih su ipak one na srpskom jeziku postale regionalni hitovi, kao što su „Svi“ i „Kliziš“. Lider IrieFM-a, Vukašin Marković, poznatiji kao Beban (serija Srećni ljudi) skoro je snimio pjesmu i spot u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim, na kojoj je debitovala Vasilova talentovana kćerka Marta.
Kao jedan od važnijih segmenata muzičkog programa, i sastavni dio identiteta Bedem Festa, jeste učešće demo bendova, odnosno pobjednika četiri partnerska festivala, kao što su Bunt Rock Festival RTS-a, Festival Omladina Subotica, Zaječarska gitarijada i HGF demo festival iz Zagreba.
Pored muzičkog programa na Bedem Festu vas očekuje i bogat prateći program. Od prošle godine je aktivan kamp, koji će i ove godine ugostiti posjetioce festivala, a u okviru kojeg će biti mnogo zanimljivih sadržaja, koje najavljuju organizatori.
Isto tako, kao i prošle godine, nastavlja se akcija podrške biciklizmu i biciklistima, u okviru koje će se organizovati i posebne biciklističke ture „Bedem karavan“.

Novina ove godine je održavanje likovne kolonije i posebnog vizuelnog programa „Pogled s′ bedema“, u kojem će učestvovati kako afirmisani likovni stvaraoci, tako i studenti ovih fakultetskih jedinica.
Vjerujemo da će biti nezaboravno!