230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

CRNA GORA: Mercedes u moru, a evo kako se vozač izvukao

Juče ujutro oko 4 sata automobil marke mercedes nikšićkih registarskih tablica NK BS 454, kojim je upravljao 28. godišnji Dražen Joković je sletio u more.

140407-merc

Joković se kretao iz pravca Dobrote, izgubio kontrolu i preletio parking preko puta glavnih gradskih vrata u Kotoru, prenosi Skalaradio.com

Na tom dijelu, na sreću nije bilo parkiranih automobila, a kako se sve odigralo u ranim jutarnjim satima, nije bilo ni građana kojima je ovaj dio omiljeno šetalište.

Sreća je što nije bilo ni privezanih jahti, jer se ne može ni zamisliti što bi se dogodilo da je vozilo udarilo u neki od plovnih objekata.

Da su čuda moguća dokazao je sam Joković koji je uspio da nepovrijeđen ispliva iz vozila koje se nalazilo na 8 metara dubine.

Ronioci kotorske Službe zaštite i spašavanja su u toku dana izvukli vozilo iz mora, iz kojeg je iscurila nafta pa je na moru primijećena manja naftna mrlja.

Kotorska policija je saslušala Jokovića i sprovela istragu o ovom slučaju o čemu će javnost biti obaviještena.

Postavlja se pitanje što bi se dogodilo da je na dijelu gdje je sletio automobil bila privezana jahta?

Ko bi tada mogao da tvrdi da je bezbijednost i sigurnost jahtama i čamcima u kotorskom marinskom dijelu luke na potrebnom nivou.

Ovo treba da bude još jedna opomena rukovodnom kadru Luke Kotor da pod hitno obezbijedi fizičkom preprekom moguće slijetanje u more ili kontakt sa plovnim objektiva privezanim u marinskom dijelu, kako se ne bi dogodilo da kotorska luka bude crna tačka na mapi svjetskih luka.

140407-merc1
(Provod.me)