230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Nevesinju osvanuo snijeg

Snijeg je jutros osvanuo u Sarajevu, Nevesinju, na području Romanije i Han Pijeska, a visok je od četiri do šest centimetara, a na području Kneževa i dalje pada slab snijeg koji se za sada ne zadržava na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

140129-nevesinje

"U cijeloj zemlji će biti znatno hladnije. Јutarnja temperatura će od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od pet do 13 stepeni Celzijusa".
I u srijedu se očekuje slično, u jutarnjim časovima susnježica s temperaturama ispod nule. Snijeg bi mogao padati sve do petka u višim područjima. Za vikend se očekuje temperatura oko 10 Celzijusa.
U većem dijelu Republike Srpske ovog jutra vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, pa vozačima iz AMS savjetuju sporiju i oprezniju vožnju na dionicama u višim predjelima i preko prevoja.
Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno još danas.
Na dionicama gdje se izvode radovi saobraćaj se odvija nešto sporije, a moguće su i povremene obustave.
Na auto-putu Banjaluka - Gradiška, na dionici Glamočani - Čatrnja, vozi se po mokrom kolovozu.
Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na auto-putu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, i to tako da se na mjestu izvođenja radova saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na dionicama magistralnih puteva Krepšić - Brčko - Bijeljina i Karakaj - Јardanska petlja zbog čega će se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

Agencije