230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjka proslavila 105. rođendan

Baka Krstinja Šupljeglav iz trebinjskog sela Uvjeća, proslavila je danas 105. rođendan i tako ušla u nepisanu knjigu rekorda najstarijih Trebinjaca i Trebinjki.

140417-baka

Baba Kika, kako je u porodici i komšiluku svi odmila zovu, iako još dosta dobro čuje i vidi, a do nedavno je i plela, najviše žali što su je izdale noge i što sve slabije može i da sjedi.
Nekada se, kako se prisjeća, i do Crkvine, u čijem podnožju je kuća njenog sina Save sa kojim sada živi, mogla popeti, a sada samo osluškuje umilne zvuke zvona sa Hercegovačke Gračanice.
Kaže da nema recepta za dobro zdravlje, jer je i sama tokom svoga dugovjekog života bila bolešljiva, ali ima recept za produžetak života.
"Meni su život produžila moja djeca, pazeći me i ugađajući mi, dovodeći mi doktora kad treba. Znaju to dobro moj sin Savo i moja snaha Jovanka", kaže baba Kika.
Baba Kika je sa svojim pokojnim mužem izrodila brojno potomstvo, sedmoro djece, od kojih danas ima dvanaestoro unučadi, osamnaestoro praunučadi i šesnaestoro čukununučadi, a to je, kako i sama kaže, najveće blago u životu.
Baba Kika je danas ubjedljivo najstariji stanovnik istočne Hercegovine, u kojoj je, kako se pripovijeda, nekada bilo toliko dugovjekih ljudi da bi i u drugom vijeku svoga života uveliko zagazili drugu ili čak treću deceniju.

(Nezavisne)