230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obojeno 6.000 vaskršnjih jaja

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i ove godine je ofarbala oko šest hiljada jaja, koja će na najveći hrišćanski praznik Vaskrs biti podijeljena korisnicima Narodne kuhinje, djeci i vjernicima nakon liturgije u Sabornom hramu.

110426-izlozba 2

Predrag Jovanović, upravnik Narodne kuhinje koja djeluje pri Eparhiji, Srni je potvrdio da je broj ofarbanih jaja isti kao i prošle godine, te da će svim njihovim korisnicima, osim vaskršnjih jaja, biti podijeljeni i prigodni prehrambeni paketi.
Vaskršnja jaja su farbana u kuhinji Eparhije, Domu penzionera i Đačkom domu. U Narodnoj kuhinji jaja su obojile vrijedne kuvarice Milica Kovač i Persa Vujinović, koje su rekle da su tokom bojenja osjećale posebnu sreću i radost.
"Idemo u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, danu Hristovog vaskrsnuća kome se svi zajedno veselimo, zbog čega i farbanje jaja, kao jedan od najljepših i najradosnijih srpskih običaja, doživljavamo na poseban način", rekla je Milica Kovač.
Ona je istakla da su sva jaja farbana na prirodnoj bazi, uglavnom, u lukovini, jer, kako kaže, tada se dobije najljepša boja.
SRNA