230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bojan Popara osvojio "Sirac sira"

U biciklističkoj trci "Za sirac sira" koja se po treći put održava u selu Žakovo nadomak Trebinja pobjedio je Bojan Popara i osvojio simboličnu nagradu "Sirac sira".

140622-sirac10

 

Već drugu godinu za redom drugo mjesto osvaja Milan Milenić, dok je treći bio Mioš Bodiroga. Nikola Vukasović četrnastogodišnjak bio je najmlađi učesnik današnje trke, a najstariji samo po godinama, duhom uvijek mlad bio je Vojislav Prelević, legenda trebinjskog rekreativnog biciklizma. 

Na ovogodišnjoj trci učestovovalo je 25 takmičara i nekoliko rekreativaca. Staza je dužine 4 km i prilično je teška i zahtjevna, te je bilo potrebno malo snage i vještine u nekim djelovima staze. 

Nakon trke, proglašenja pobjednika i podjele medalja i diploma, a uz pice jednog od sponzora trke picerije "Mexico" organizovano je druženje svih učesnika ove manifestacije koja za cilj ima promociju sporta, zdravog života, biciklizma, hercegovačkog sela i prirode. 

Da sve protekne u najboljem redu pobrinuo se organizator trke PD "Vučji zub" Trebinje, a u suret su izašli i predstavnici Vatrogasne jedinice Trebinje, Medicinske službe bolnice Trebinje, kao i mladih Crvenoga krsta iz Trebinja.