230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

Najčešće letnje greške u seksu

Sa rastom letnjih temperatura, raste i vaša seksualna želja, kažu stručnjaci. Pročitajte koje seks greške najčešće pravimo tokom leta i kako da ih sprečite.

140701-sex

Nikako ne bi trebalo da ostavljate kondome u automobilu, na primer, jer visoke temperature mogu da oštete prezervative, što sigurno ne želite. Time se povećava i rizik od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti. Dakle, ako vam kondom stoji nekoliko dana u kolima, bacite ga i čuvajte ih isključivo na hladnim mestima.

Možda mislite da je to super način da malo začinite svoj seksualni život, ali... Voda ispira prirodni lubrikant koji proizvodi telo, čime se takođe povećava rizik od polno prenosivih bolesti ili infekcija polnog organa. Ako ste pomislili da ovom problemu možete da doskočite korišćenjem kondoma, imajte na umu da bi hlor iz bazena, kao i slana morska voda mogli da oštete prezervativ.

"Plašite se" znoja

Sigurno ne uživate u "mirisu" znoja, ali nemojte da ga se "plašite". Verovali ili ne, ovaj miris koji telo proizvodi može da poveća vašu seksualnu želju, ali i da vas učini neodoljivim. Naravno, to ne treba da koristite kao izgovor za neredovno tuširanje! Kada se znojimo, telo proizvodi feromone, koje registruje regija u mozgu odgovorna za seksualni nagon, pa suprotnom polu postajemo privlačniji.

Ne pijete dovoljno tečnosti

Verovatno sada mislite da smo omašili temu i da ovo nema nikakve veze sa seksom, ali varate se. Seks je, praktično, kao trening, odnosno trošite energiju i gubite tečnost tokom odnosa. Iako nije seksi savet, držite flašicu ili čašu vode pored kreveta. Naravno, možete i da uključite kockice leda u (pred)igru, neće da škodi.

Žurite...

... a ne bi trebalo. Ako je napolju "milion" stepeni, seksom na brzaka postići ćete samo da se "zalepite" jedno za drugo. OK, ni to možda ne mora da bude loše, ali visoke letnje temperature pravo su vreme da se odličite za sporiji, nežniji seksualni odnos. Imajte na umu i to da muškarci i žene lakše dožive orgazam kada vode ljubav, nego kada "akciju" obave na brzaka, kažu stručnjaci.

Uključujete alkohol u predigru

Mnogi parovi uživaju u predigri koja podrazumeva lizanje alkohola sa partnerovog tela, najčešće stomaka. Ipak, pojedina alkoholna pića mogu da ostave opekotine na koži, a naročito ukoliko je izložena suncu. Nimalo seksi, zar ne? (Mondo)