230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju održana kampanja "Biraj život bez oružja"

U sklopu kampanje "Biraj život bez oružja", danas je na Trgu slobode, u Trebinju, organizovana podjela promotivnog materijala.

140827-cjboruzje


Cilj ove kampanje kako je istakao predstavnik UNDP-a, gospodin Jasmin Porobić je smanjiti broj tragedija izazvanih nelegalnim oružjem. Porobić je rekao da je podjela promotivnog materijala samo jedna u nizu aktivnosti ove kampanje koja se provodi od septembra 2013. godine, odnosno od stupanja Zakona o amnestiji kojim se građani koji predaju nelegalno naoružanje oslobađaju od bilo kakve sankcije.
Inspektor Sektora policije Centra javne bezbjednosti Trebinje, Veselin Milićević je naveo da su, nadležnim policijskim stanicima na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, od stupanja na snagu Zakona o amnestiji, građani dobrovoljno bez ikakvih sankcija predali 25 komada dugih cijevi, tri kratke cijevi, 1.425 komada municije raznog kalibra i 79 komada minsko-eksplozivnih sredstava.
Milićević je i ovom prilikom informisao građane na koji način mogu predati nelegalno oružje i municiju.
"Građani mogu nelegalno oružje i municiju predati nadležnim policijskim stanicima ili prijaviti lokaciju kako bi oružje i municiju preuzeli policijski službenici" rekao je inspektor Milićević i dodao da ukoliko se radi o minsko-eksplozivnim sredstvima građani treba da obavijeste nadležnu policijsku stanicu kako bi po prijavi postupili i predstavnici Civilne zaštite i na bezbjedan način izvršili uklanjanje istih.