230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje predstavljeno u Novom Sadu

Turistička organizacija grada Trebinja predstavila je Novosađanima svoju turističku ponudu u okviru manifestacije "Dani Republike Srpske u Srbiji".

140911-ns

„Imamo mnogo razloga da se predstavimo u najvećem gradu Vojvodine, a prvi je taj što su Vojvođani i Novosađani česti gosti Trebinja", rekla je direktor TO Trebinje Tatjana Bulajić u Novom Sadu gdje je sinoć završena manifestacija na kojoj je svoju turističku ponudu Novosađanima predstavilo 12 gradova i opština Republike Srpske.

Ona je dodala da Novosađane i Vojvođane najviše privlači kulturno-istorijsko nasljeđe Trebinja i njegove okoline. „Posebno interesovanje vlada za manastir Tvrdoš sagrađen na ostacima crkvice iz četvrtog vijeka, potom manastir Petro-Pavlov iz 6. vijeka i naravno za Hercegovačku Gračanicu, veleljepno zdanje iz 2000. godine posvećeno čuvenom srpskom pjesniku Jovanu Dučiću", rekla je Bulajićeva.

Ona kaže da je u Trebinju sve popularniji i vinski turizam, koji je u Evropi odavno turistički trend.

„U Novom Sadu predstavili smo vinarije 'Anđelić' i 'Petijević' koje prate TO Trebinje na svim turističkim sajmovima", navela je Bulajićeva i dodala da su Novosađani oduševljeni trebinjskim vinima „žilavka" i „Tvrdoš", kao i smokvama i nadaleko poznatim hercegovačkim medom.

Prema njenim riječima, raznolika i bogata gastro-ponuda, uz povoljne cijene trpeze, jedan je od aduta TO Trebinje.

140911-ns1

„Najviše privlače autohtoni proizvodi poput pršuta, sira i meda koji se dobijaju po veoma povoljnim cijenama. Ne čudi, stoga, što je gastro-ponuda Trebinja razlog da mnogobrojni turisti iz Herceg Novog i Dubrovnika dolaze na par dana u Trebinje", rekla je Bulajićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo brojem noćenja u proteklih osam mjeseci u hotelskim i drugim smještajnim objektima na području Trebinja.

„Statistika kaže da je za osam mjeseci na području TO ostvareno 25.000 noćenja, što je za 15 odsto više nego u istom periodu prošle godine. A, prošla sezona bila je rekordna u tom pogledu", navela je Bulajićeva.

Ona je istakla da najveći broj turista u Trebinje stiže iz Srbije, a potom iz Grčke, Turske, Švedske, kao i zemalja bivše Jugoslavije.

„U posljednje vrijeme sve je više Rusa koji iz crnogorskog primorja dolaze na noćenje u Trebinje. To je dobar znak, jer su Rusi donedavno dolazili samo u jednodnevne posjete", navela je Bulajićeva.

Predstavljanje turističkih potencijala Republike Srpske održano je u okviru „Dana Republike Srpske u Srbiji", sedmodnevne manifestacije, koja je sinoć završena u Novom Sadu. Srna