230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Srebro za trebinjskog inovatora

Upravo je završen 28. po redu festival inovacija, znanja i stvaralaštva TESLA FEST u Novom Sadu.

141021-inovator Na sajmu se predstavio i Savez inovatora Republike Srpske sa inovacijama svojih članova.Inovatori iz RS-a su osvojili 1 zlatnu, tri srebrene i tri bronzane medalje.
Srebrenu medalju je osvojio i inovator iz Udruženja inovatora Istočne Hercegovine iz Trebinja Borko Babalj.
To je našem inovatoru 36. internacionalno odličje, što ga svrstava na prvo mjesto po broju priznanja u RS-u, a najvjerovatnije i u čitavoj BiH.
Umjesto odgovora na naše pitanje o inovatorstvu na našim prostorima on je sa ogorčenjem konstatovao: "Od svih evropskih zemalja najmanje se za inovatorstvo izdvaja u Bosni i Hercegovini. Slična je situacija na svim nivoima vlasti. Naročito nas iznenađuje i čudi odnos prema našim inovatorima i Udruženju od strane lokalne vlasti. Zašto i dokle će naše veoma uspješno Udruženje dobivati daleko najmanje sredstava od svih korisnika budžetskih sredstava u opštini Trebinje. Zašto i dokle još niti marke nismo dobili za razvoj inovatorstva od HET-a i Elektroprivrede RS-a.
Postalo je potpuno besmisleno i dalje nadležne podsjećati, koliko je u svijetu važno inovatorstvo i koliko se njeguje i podstiče u najrazvijenijim zemljama. Ili je partijska pripadnost - model na putu ka prosperitnoj Evropi" - istakao je najpriznatiji inovator u RS i BiH Borko Babalj.