230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Košarkaši preokretom do 4 pobjede u nizu

Večeras je u Trebinju odigrano IV kolo Lige14/15 za košarkaše u kojem su se sastali Leotar i Široki. Preko 500 vjernih navijača Leotara uživalo je u nevjerovatnoj košarkaškoj predstavi u kojoj je Leotar ostvario četvrtu pobjedu u nizu.

141115-kosarka1

Fantastičnom igrom i večerašnjim trijumfom protiv Širokog brijega pred prepunom dvoranom u Trebinju košarkaši Leotara ne znaju za poraz.

Eksplozivni plejmejker Leotara dvadesetogodišnji Marko Rikalo sa 19 koševa i pet skokova bio je najbolji pojedinac Leotara. Takođe su izvanredni bili Radisavljević sa 17 i Aleksić sa 12 i Šakotić i Cvetković sa 11 poena.

Leotar je na startu krenuo nešto slabije, dok su gosti imali rezultatsku prednost koju su Trebinjci stizali. Tako je bilo sve do sredine četvrte četvrtine kada odlični Radisavljević, Aleksić i Šakotić zabijaju tri vezane trojke i preokreću rezultat i meč.

Kako se bližio kraj susreta napetost u sportrskoj dvorani je rasla. Svi su bili na nogama i bodrili Leotara. 

Leotar je imao koš prednosti i šansu za trijumf u zadnjim sekundama meča, ali gosti samo dvije sekunde prije isteka pogađaju za dva poena i  izjednačenje 74:74, koje ih je odvelo u produžetak. U petominuntnom produžetku domaći se bolje snalaze i na krilima navijača stvaraju prednost od 10 poena. Preumorni gosti na to nisu imali odgovora i ne uspjevaju da se vrate u meč.

Leotar u narednom kolu gostuje u Sarajevu kod ekipe Spars.

"Lošem procentu šuta u prvom dijelu meča je doprinjela odlična odbrana protivnika. Kako je meč odmicao naši igrači su se bolje snalazili u kriznim momentima, a možda je odbrana gostiju popustila. Mišljenja sam da su nas trojke koje smo postigli u zadnjoj četvrtini potpuno vratile u meč, jer smo uspjeli da se izvučemo iz rezultatske neizvjesnosti i na kraju da pobjedimo. Mislim da ipak večerašnja utakmica i pobjeda ima malo veće značenje od one u Mrkonjić gradu, mada bez te pobjede večeras bi bilo znatno teže. U narednom kolu igramo sa uvijek neugodnom ekipom Sparsa. Naravno igraćemo svoju igru i nadamo se još jednoj pobjedi" istakao je za Lokoportal Dragoljub Vidačić trener Leotara.

"Apsolutno zaslužena pobjeda domaćina, jako dobra atmosfera, vrhunsko suđenje, sve ono što čini jednu utakmicu uzbudljivom to smo vidjeli večeras u Trebinju. Žalim za propuštenim šansama iz prvog poluvremena, a sa druge strane dozvolili smo Leotaru puno ofanzivnih skokova. Utakmica se prelomila kada je Leotar postigao tri vezane trojke i od toga nismo mogli da se oporavimo. U produžetku nismo imali snage, a takođe i ključni igrači su nam bili opterećeni sa penalima," rekao je za Lokoportal Ivan Velić trener Širokog.

KK SWISSLION LEOTAR HKK ŠIROKI 87-81 (15:16)(15:18)(19:19)(25:21) - (13:7)