230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Šest decenija Muzičke škole Trebinje (foto+video)

Koncertom učenika Srednje muzičke škole Trebinje ova obrazovna ustanova je počela obilježavanje velikog jubileja 60. godina postojanja i rada.

141125-harmonikasanjevic

 

Mnoogobrojni posjetioci koncerta uživali su u bogatom programu mladih trebinjskih muzičara koji su večeras prikazali izuzetan talenat. 

Dušanka Babić direktorica Muzičke škole Trebinje je istakla za Lokoportal da je ova ustanova tokom godina uz mnoge poteškoće rasla, razvijala se i uprkos kadrovskim i drugim problemima uspjela da opstane i do današnjeg dana. Na zadovoljstvo prvenstveno profesora kao i učenika, 2009. godine osnovana je i Srednja muzička škola, a prošle godine je iz ove škole izašla i prva generacija maturanata, dodala je Babić. Danas ova škola broji preko 100 učenika koji su u proteklim godinama ostavili dubok trag kako u našoj zemlji tako i van nje, osvojivši mnogobrojne nagrade na regionalnim i međunarodnim takmičenjima. 

Obilježavanje jubileja se nastavlja i sutra u istom terminu - 19:30h, kada će nastupiti učenici Osnovne muzičke škole.

U četvrtak 27. novembra po prvi put u ovoj muzičkoj ustanovi će biti održano "Veče srpske ljubavne poezije" posvećeno Velikom ratu, odnosno povodom obilježavanja 100 godina Velikog rata.

5. decembra u 19:30h će takođe u prostorijama Muzičke škole biti održan koncert profesora trebinjske muzičke škole, a svečana manifestacija obilježavanja šeste decenije postojanja i rada ove ustanove zakazana je za 13. decembar u 19 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.