230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Muzička škola Trebinje proslavila jubilej 60. godina postojanja (foto+video)

Velikim koncertom u Kulturnom centru večeras je Muzička škola "Trebinje" svečano proslavila 6 decenija uspješnog rada i postojanja.

141213-koncert1

Muzička škola na čelu sa direktoricom Dušankom Babić predstavili su trebinjskoj publici izuzetan talenat, a na programu su bila djela poznatih svjetskih kompozitora. Večerašnju svečanost uljepšali su gosti iz Banjaluke, Nikšića i Dubrovnika.

Direktorica ove obrazovne ustanove Dušanka Babić je za Lokoportal izjavila da je ova godina bila više nego uspješna za njene đake i profesore. Naime, u 2014. godini je upisan rekordan broj učenika od kada postoji škola. Upisano je 236 učenika u osnovnoj i 37 učenika u srednjom muzičkoj školi, a taj broj se iz godine povećava.

Učenici i profesori ove škole su zabilježili preko 80 javnih i internih nastupa, učestvovali na republičkim i međunarodnim takmičenjima gdje su osvojili veliki broj nagrada i priznanja, te tako na najljepši način predstavili svoju školu i grad. Kao jedna od vodećih muzičkih škola u regionu Muzička škola Trebinje ima nastavni kadar blizu 50 profesora. Pored postojećih šest odsjeka: klavira, harmonike, flaute, gitare, violončela i violine planiraju se novi, prema interesovanju učenika, a posljednjih godina obezbijeđen je potrebni nastavni kadar, među kojima su i profesori iz Sarajeva, Banjaluke i Herceg Novog. Uspostavljena je odlična saradnja škole sa muzičkim školama iz Dubrovnika, Herceg Novog, Nikšića i Banjaluke.