230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veče poezije mladih trebinjskih pjesnika

Večeras je u Naradnoj biblioteci u Trebinju održana Veče poezije mladih trebinjskih književnika Velibora Šipovca i Rajka Tanasijevića.

141217-poezija

 

U večeri poezije koju su pored Narodne biblioteke organizovali KZ Jovan Dučić i SPKD Prosvjeta uživali su mnogobroni ljubitelji književnosti iz našeg grada. Mlade pjesnike je predstavio Novica Telebak predsjednik društva Prosvjeta, a nešto više o autorima rekla je i glumica Vesna Đurić. Publika je imala priliku da se upozna sa stihovima treće po redu zbirke pjesama Šipovca "Sjaj u oku anđela", dok se Tanasijević trebinjskoj publici prvi put predstavio sa pjesničkim radom iz zbirke svog prvjenca "Nebeske dveri".

Šipovac je do sada objavio sedam knjiga i to monografije "Hercegovina - običaji i vjerovanja", "Bratstvo Šipovac" i "Protojerej - stavrofor Ratko Šipovac", roman "Na granici" i zbirke pjesama "Stihovi moje mladosti", "Tvoje ime", "Sjaj u oki anđela".

Tanasijević je do sada objavio tri knjige "Pouke i poruke tri Srpska Istočnika - Sv. Nikolaj Žički, Otaj Tadej, Patrijarh Pavle, "Srednjovjekovna groblja na trebinjskim brdima" i "Nebeske dveri".

141217-poezija1