230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje dobilo još jedan Interaktivni pano

Grad Trebinje je od danas bogatiji za još jedan Interaktivni pano, koji je danas u okviru projekta "Unapređenje turističke signalizacije" svečano instaliran na platou Hercegovačke Gračanice na Crkvini.

141222-pano

Grad Trebinje je 1. februara počeo sam realizacijom projekta "Unapređenje turističke signalizacije" koji finansira Evropska unija kroz Instrument za predpristupnu pomoć IPA, a u okviru Programa prekogranične saradnje BiH - Crna Gora i koji ima za cilj da doprinese razvoju regionalnog turizma, prvenstveno između gradova Trebinje - Nikšić - Pljevlja.

Projekat traje 18 mjeseci, a realiziuje ga FORS Montenegro - Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore i Grad Trebinje sa partnerima: Turistička organizacija grada Trebinja, opština Nikšić i Turistička organizacija opštine Nikšić. Budžet grada Trebinja je u projektu 86.060 evra i finansiran je od strane EU u iznosu od 59.206 evra.

Jedan od doprinosa ostvarenju opšteg cilja projekta je nabavka Interaktivnog izloga - outdoor totema, koj je postavljen na platou Hercegovačke Gračanice na brdu Crkvina mjestu koje je najfrekventnije za turiste i prolaznike. On nudi ogromne mogućnosti lakog informisanja svakom pojedincu o njegovom posebnom interesovanju i potrebama, a poboljšan je i Google mapama. Jednostavnim dodirom na izabrano polje otvara se tekstualna i vizuelna informacija o konkretnom predmetu interesovanja korisnika i komunikacija traje onoliko koliko korisniku treba.

Interaktini izlog koristi savremene tehnologije koje daju mogućnost istraživanja sadržaja postavljene prezentacije i informiše turistu o najznačajnijim turističkim destinacijama elektronskim putem.

Postavljanjem interaktivnog izloga doprinijet će se unapređenju turističke ponude grada Trebinja i boljoj saradnji između turističkih organizacija tri grada što je od velikog značaja za prekogranični karakter samog projekta. Saradnja organizacija će biti održiva i nakon realizacije ovog projekta.

U narednom periodu planirana je realizacija aktivnosti na postavjanje turističke i saobraćajne signalizacije kao i promotivne aktivnosti (brošure, bilbordi, majice, TV i radio spotovi i dr.).

141222-pano2

141222-pano3

141222-pano4