230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvoren 37. Sajam turizma u Beogradu - Trebinje zablistalo

Međunarodni sajam turizma, na kom će se predstaviti 1.100 izlagača iz 50 zemalja svijeta, otvoren je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 22. februara.

150218 sajam 82

Sajam je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić. Moto 37. Sajma turizma je "Iskoristi trenutak“, a zemlja partner Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), koja privlači pažnju turista zbog velikog kontrasta između modernog i drevnog i tradicionalnog.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je na sajmu sa UAE potpisao sporazum o saradnji u oblasti turizma.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije – 11. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Šesti sajam vina „BeoWine“ i 11. Sajam suvenira.

Na Sajmu vina nastupili su eminentni trebinjski vinari i vinogradari Petijević, Anđelić, Popovac, Sekulović, Berak, Vukoje i Tvrdoš. Gastro i hotelsku ponudu Trebinja su predstavili Studenac, Konak, Stara Hercegovina i Porto Bello.

"Ove godine smo prvi put nastupili na Sajmu Vina u Beogradu kao članovi Udruženja Vinara Republike Srpske. Zadovoljni smo posjetom našeg štanda a komentari degustatora vina su više nego pozitivni. Ovo je jedan od najvećih Sajmova u regionu i zadovoljstvo nam je da izlažemo naša vina na ovom Sajmu. Cijeli Sajam je dobro posjećen i uživamo u obilasku izuzetno bogatih sadržaja. S druge strane ovo je odlična prilika za ostvarivanje saradnje sa potencijalnim poslovnim partnerima. Do kraja dana kao i narednih dana sajma očekujemo još veću posjećenost", istakao je za Lokoportal Dragan Anđelić vlasnik podruma vina Anđelić.

Pero Petijević vlasnik Podruma vina Petijević je za Lokoportal rekao da je ove godine izuzetno kvalitetna ponuda vina iz cijele Evrope, te da će biti  zadovoljstvo graditi prijateljske i partnerske odnose sa ostalim izlagačima.

Budite u toku na Lokoportalu jer se u 16 časova dodjeljuju nagrade i priznanja za najbolja vina i rakije Sajma. Nešto nakon proglašenja prvi ćete imati informaciju o nagrađenim vinima i vinarima iz Trebinja.

150218 sajam 58

Žarko Vico predstavnik Turističke organizacije Trebinja je za Lokoportal istakao da se Turistička organizacija grada Trebinje već četvrtu godinu za redom samostalno predstavjla na Sajmu turizma u Beogradu.  On je rekao da je na Sajmu predstavljena cjelokupna turistička ponuda Trebinja odnosno svih nosioca turističke ponude grada na Trebišnjici - od vinarija, restorana, preko smještajnih kapaciteta, sportskih društava...

"Pokušavamo domaćim i stranim gostima, a neki od njih su već dobro upoznati sa našom ponudom, da predstavimo Trebinje kao destinaciju koja ima sve uslove za odličan prijem turista, izuzetnu vinsku i gastro ponudu, te blizinu mora i lijepo vrijeme tokom cijele godine - što su najveći aduti za sve posjetioce najjužnijeg grada u Republici Srpskoj. Posjetioci štanda dolaze sa svih strana, Italije, Francuske, Španije... i naravno iz Srbije. Što se tiče stranih gostiju, posjetioci iz Srbije predstavljaju preko 50% gostiju i najzastupljeniji su u našem gradu i kao takvi direktno utiču na povećanje obima turističkog prometa. Na štandu Trebinja je kao što vidite, uvijek gužva. Mnogo nas raduje činjenica da se veliki broj ljudi interesuje za naš lijepi grad i nadam se da će i ova kao i prošla godina biti rekorda u posjećenosti" naglasio je Vico.

Naš dežurni fotoreporter samo za Vas donosi fotografije sa 37. Sajma turizma u Beogradu, kao i fotografije o vinskom i gastro putu iz Trebinja preko Zvornika do Beograda.