230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rukometašice Gorice iz Podgorice po drugi put osvajaju Osmomartovski turnir

U organizaciji ŽRK Leotar, a pod pokroviteljstvom grada Trebinja danas je u Trebinju odigran VIII tradicionalni Međunarodni rukometni turnir "Trebinje 8. mart".

150228 gorica

Turnir je počeo u ranim jutarnjim časova i trajao je sve do večeri. Na ovom festivalu rukometa u Trebinju snage su odmjerili klubovi ŽRK Gorica iz Podgorice, HŽRK Zrinjski iz Mostara, ŽRK Lavalea iz Nikšiča, ŽRK "Dubrovnik" iz Dubrovnika, OŽRK "Iskra" iz Stoca, ŽRK "Maestral" iz Herceg Novog i ŽRK Leotar iz Trebinja u konkurenciji kadetkinja i seniorki. Svečanim postrojavanjem ekipa turnir je počeo u 13 časova.

U konkurenciji mlađih kadetkinja postignuti su sljedeći rezultati:

  1. ŽRK "Lavalea" Nikšić
  2. ŽRK "Leotar"
  3. HŽRK "Zrinjski"

Za najbolju igračicu u konkurenciji kadetkinja proglašena je Lucija Đukić (Lavalea), dok je titulu najboljeg golmana odnijela Mina Milić iz istog kluba. Najbolji strijelac je bila Mirela Jegdić iz domaćeg Leotara.

U seniorskom uzrastu u polufinalnim utakmica "Leotar" je pobijedio "Prijepolje" sa 25-15 dok je „Gorica" pobijedila  "Dubrovnik" sa 21:19  U utakmici za treće mjesto "Dubrovnik" je pobijedio "Prijepolje" sa 24-17 a u finalu je "Gorica" sa 21-17 pobijedila domaći "Leotar".

Najbolja igračica turnira je Teodora Mišković. Najefikasnija igračica sa 18 golova bila je Ajlin Bjelak iz Prijepolja, a najbolji golman je bila Martina Mirotić iz ekipe Gorica.

Prema riječima organizatora odigran je turnir na kome je viđen napredak i rad klubova iz regiona, te je pokazatelj da se na ovim prostorima igra veoma kvalitetan ženski rukomet.