230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana debata "Uticaj civilnog društva na normativne reforme u obrazovanju"

Danas je u Trebinju u hotelu Leotar održana je javna debata pod nazivom "Uticaj civilnog društva na normativne reforme u obrazovanju“ u organizaciju Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

150330 debata
Debatu je vodila Biljana Matijević, Omladinski komunikativni centar Banja Luka, predsjedavajuća Sektorske grupe obrazovanje Mreže ACCOUNT, čiji je poseban fokus rada na suzbijanju korupcije u obrazovanju. Suorganizator događaja je bio Omladinski centar Trebinje.

U debati su učestvovali predstavnici organizacija civilnog društva, udruženja mladih, savjeta učenika, kao i članice ACCOUNT mreže.

Namjera debate je bila da se otvori prostor za diskusiju o stanju u obrazovnom sektoru, problematici u ovom polju iz ugla mladih, đaka i studenata, kao i iznalaženju sistemskih rješenja i reformi, kojim će se obrazovanje unaprijediti, kao i riješiti brojni problemi koji postoje u obrazovnom sektoru uopšte. U toj namjeri se i uspjelo, obzirom da je vođena aktivna diskusija o navedenim temama. Dati su i određeni zaključci i smjernice za dalji rad na rješavanju identifikovanih problema u obrazovanju, sa posebnim fokusom na korupciju u obrazovnom sistemu, i kako se boriti protiv nje.

150330 debata1