230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Predstava "Oproštaj" oduševila trebinjsku publiku

Pred prepunom salom Kulturnog centra u Trebinju trebinjski srednjoškolci osamnaestogodišnji Miloš Lučić i sedamnaestogodišnja Tijana Đerić odigrali su predstavu "Oproštaj".

150331 oprostaj

Tekst i režiju ovog komada potpisuje ovaj trebinjski mladi amaterski dvojac koji je prve glumačke korake napravio na pozorišnoj sceni Male stvari iz našeg grada. Centralna tema predstave je bolest sa kojom se susreće veliki broj ljudi, a to je kancer. Kako ističe mladi Lučić ovaj komad posvećen je svima onima koje je pokosila ova opaka bolest, ali je u isto vrijeme i vjetar u leđa onima koji se sa njom bore. S obzirom na veoma pozitivne kritike koje su pobrali Lučić i Đerić, večeras smo mogli čuti da razmišljaju o glumi kao profesiji kojom bi se mogli baviti i u budućnosti. 

Svakako je impresivno da par srednjoškolaca svojom energijom i umjetnošću napuni salu u Trebinju, s obzirom da je "kultura" u našem gradu ovih godina gotovo pa zaboravljena.

Predstava "Oproštaj" svoj život će nastaviti na festivalima koji će se odžavati u regionu, a prvu reprizu imaće na 13. Srednjoškolskom festivalu stvaralaštva BiH u Konjicu.

Mladi glumci i stvaraoci su se ovom prilikom zahvalili Kulturnom centru na ustupljenim prostorijama.