230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uspješan rad policije u prvom tromjesečju

Zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Trebinje Milivoje Vuković i načelnik Sektora policije Bojan Dabić su na današnjoj konferenciji za novinare prezentovali izvještaj o radu Centra u periodu januar-mart 2015.godine.

150420 presscjb
„Kontinuitet uspješnog rada Centra javne bezbjednosti Trebinje nastavljen je i u prvom tromjesečju 2015. godine, o čemu svjedoče činjenice na osnovu kojih se daje ocjena stanja bezbjednosti na određenom području. Ukupan broj krivičnih djela smanjen je za oko 10% u odnosu na uporedni period 2014.godine koja je, kao što znate, ocijenjena kao jedna od najuspješnijih godina u radu Centra i u kojoj su ostvareni zapaženi rezultati po svim oblastima djelovanja“ istakao je zamjenik načelnika Centra.
Smanjen je i broj evidentiranih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira za 30,88% a broj saobraćajnih nezgoda za oko 2% u odnosu na isti period 2014.godine.
„Ako navednim podacima dodamo i činjenicu da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih teških krivičnih djela kao što su ubistva, teška ubistva, otmice, krivična djela sa obilježjima terorizma i ekstremizma, stanje bezbjednosti možemo ocijeniti dobrim“, rekao je zamjenik načelnika Vuković.

Iz oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano je 61 kd, manje za 9 kd ili -12,86%. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 82,81% dok je koeficijent rasvijetljenosti po nn-u 70,27%.
Iz oblasti privrednog kriminaliteta dokumentovana su tri krivična djela.
Iz oblasti krivičnih djela ratnog zločina dokumentovana su 4 krivična djela za koja su Tužilaštvu BiH u Sarajevu podnesena 2 izvještaja protiv 7 lica. Krivična djela su počinjena na štetu srpskog stanovništva.
Zamjenik načelnika Centra istakao je da u prava tri mjeseca nisu evidentirani maloljetnici kao izvršioci krivičnih djela, a jedan od pokazatelja dobrog rada policije i saradnje sa građanima je hvatanje devet izvršilaca na mjestu izvršenja što je rezultiralo rasvjetljavanjem osam krivičnih djela.

Načelnik Sektora policije Bojan Dabić je rekao da je stanje iz oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području Centra dobro.
„U prava tri mjeseca evidentirano je 68 prekršaja što je manje za 26,1% u odnosu na isti period prošle godine. Ovi pokazatelji su rezultat proaktivnog djelovanja policijskih službenika na mjestima gdje su se dešavali prekršaji iz ove oblasti“ istakao je Dabić i dodao da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, odnosno u kome je učestvovalo pet ili više lica.
U prva tri mejseca iz saobraćaja su isključena 284 vozača i 182 vozila. „Pojačane aktivnosti po ovoj problematici doveli su do smanjenja broja saobraćajnih nezogda koje su prouzrokovali vozači pod dejstvom alkohola i mladi vozači“ naveo je načelnik Sektora policije.