230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

Na Lake festu Riblja Čorba, Darko Rundek, Josip A Lisac...

Ovogodišnji Lake fest biće održan od 11. do 16. avgusta u Nikšiću, pa će tokom tri dana festival biti održan na platou Doma revolucije, a glavni program biće na Krupačkom jezeru, dok će nastupiti 42 benda, najavio je direktor festivala Predrag Zečević.

150507 lake fest
Lake fest
„Održavanje na platou Doma revolucije objašnjavamo time što hoćemo na taj način da se približimo gradu“, rekao je on na konferenciji za novinare.

Na Lake festu nastupiće Riblja čorba, Elemental, Babe, Darko Rundek i Cargo trio, Goblini, Orthodox Celts, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejaković, Pankrti, Who See, Ničim izazvan, Prti Bee Gee, Dejan Petrović Big band, Sasja, Mortal kombat, Stereo banana, Josip A Lisac, Uzemljenje, Igra duhova i Samostalni referenti.

„Što se tiče učešća stranih bendova, tri inostrana benda biti gosti našeg festivala. Biće jedan bend, vrlo interesantan iz Grčke, drugi bend dolazi iz Kuvajta, radi se o vrsti eksperimentalne muzike sa video predstavom“, najavio je Zečević.

Cijena karte festivala se neće mijenjati, pa će dnevna karta biće deset, trodnevna 25 eura, dok će pristup nastupima kod Doma revolucije biti besplatan. Nastupi će na platou Doma revolucije biće održani od 11. do 13. avgusta, a od 14. do 16. avgusta na Krupcu.

"Novcem kojim raspolažemo kao festival pravimo i više nego što je moguće. Ne možemo da se mjerimo sa nekim festivalima koji se organizuju u Crnoj Gori i koji imaju više novca i onda im je, samim tim, mnogo lakše da dovedu bilo koji strani bend, da ne pominjem imena i prozivam ikog, sve što se dešava u Crnoj Gori, kad su festivali u pitanju, pozdravljamo i podržavamo“, kazao je on, a prenosi Mina.

Zečević se nada da će ove, kao i naredne godine, doći do značajnijih sredstava. „Uspjeli smo od Lejk festa da napravimo brend koji nije samo obilježje Crne Gore, nego je prepoznatljiv na prostorima bivše Jugoslavije“, dodao je on, napominjući da je ove godine fest veći nego prethodnih godina, pa je i održavanje festivala gotovo duplo skuplje.

Predstavnik glavnog generalnog pokrovitelja festivala Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Eleonora Albijanić kazala je da će EPCG, petu godinu, prostor oko akumulacije Krupac ustupiti organizatorima Lejk festa za organizovanje tog, kako je kazala, prestižnog muzičkog festivala.

„EPCG će i ove godine, pored toga što će ustupiti teren pored Krupca, i finansijski pomoći ovaj festival i nadamo se da će i ove godine prostor oko Krupca biti izvor neke nove energije“, rekla je ona.

Zvanično pivo festivala i ove godine će biti Nikšićko pivo, a Natalija Milić iz Pivare Trebjesa rekla je da su uz Lake fest od početka, a da je festival prerastao granice Nikšića i Crne Gore.

„Nikšićko pivo je i ove godine zvanično pivo festivala. Brojni su razlozi zbog kojih smo odlučili da i dalje budemo sponzori. Iskustva iz prethodne četiri godine, dobra muzika mladi ljudi i oni koji se osjećaju mladima, jedan partnerski i odnos povjerenja koji imamo sa organizatorima razlozi su zbog kojih je Nišićko pivo uz ovaj festival. Biće ga u dovoljnim količinama“, poručila je ona.

Milić je kazala da će i ove godine sprovesti kampanju Rock and Recycle, koju su realizovali u saradnji sa nevladinom organizacijom Ozon i koja je postigla veliki uspjeh, a sprovešće se i kampanja Kad pijem ne vozim.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Nikšić Milorada Jovanoviać, Lake fest godinama okuplja najbolje muzičare iz okruženja i desetine hiljada ljudi, a Nikšić će u avgustu sigurno biti centar muzičke kulture, ne samo u Crnoj Gori, nego u okruženju.

„Imali smo prošle godine oko 300 kulturnih događaja, ali je ovaj festival kruna svega toga. On promoviše Nikšić ne samo kao kulturnu, već i turističku sredinu. Opština Nikšić je prepoznala značaj festivala i trude se da pomognu festival. To ćemo raditi i u narednom periodu i, kako budemo stabilizovali situaciju u Opštini Nikšić, sigurno je da ćemo sve više pomagati i ovaj festival“. (CDM.me)