230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ljubišina Saga o Trebinju

U 11 do sada objavljenih knjiga naš sugrađanin Ljubiša Anđelić od zaborava je sačuvao ulice, ljude, kafane, mirise, anegdote, ljubavi, tuge, život i sport koji su dobrim dijelom oblikovali grad Trebinje.

150521 ljubisa Njegova djela objavljena u cjelini pod nazivom "Saga o Trebinju" okupila su noćas u Narodnoj biblioteci našeg grada veliki broj Ljubišinih prijatelja, sugrađana i poštovaoca Ljubišinog rada. Na ideju da obilježi 50 godina rada i stvaranja Ljubiše Anđelića i da progovore o njegovim djelima došli u Narodnoj biblioteci Trebinja, a u saradnji sa Ljubišinom suprugom Dragicom. U veoma emotivnoj atmosferi koja je noćas vladala u biblioteci o Ljubišinom djelu govorili su profesor Olgica Cice, profesor Radoslav Milošević, Žarko Butulija i pjesnik Novica Telebak Teni. Odlomke iz Ljubišinih knjiga čitao je novinar Rato Mijanović.
Da nema Ljubišinim knjiga mnoge generacije ostale bi uskraćene za priče o trebinjskim platanima, sportu na nekada najljepšoj rijeci Trebišnjici, korzu na kome su se rodile mnoge ljubavi, prijateljstva i poznanstva. U njegovim knjigama žive boemi bez kojih je ondašnje Trebinje bilo nezamislivo.
Hvala Ljubiši što je neumorno radio i bilježio priče koje se prepričavaju i koje će se još dugo prepričavati generacijama koje dolaze.