230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Mogućnosti učešća preduzeća u procesu provođenja praktične nastave đacima

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) provodi program "Prilika plus" podržan od strane Vlade Švajcarske pod nazivom "Mogućnosti učešća preduzeća u procesu provođenja praktične nastave", koji će se održati u hotelu Platani u Trebinju, u četvrtak 28.05.2015. godine, sa početkom u 11:00 časova.

150527 prilikaplus

„Skills for Jobs“ Program (naziv na lokalnom jeziku Prilika Plus) ima za cilj izgradnju kapaciteta i jačanje odnosa među pružaocima obuke i poslodavaca u cilju poboljšanja zapošljivosti aktivne radne snage u BiH. Program finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u BiH u okviru svog portfolija zapošljavanja mladih. Program provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Program predstavlja sveobuhvatan napor da se razvije model za razvijanje stručnih vještina koje će biti od koristi aktivnoj radnoj snazi i preduzećima u ključnim sektorima i industrijama u BiH. Ovaj tražnjom vođen model neformalnog obrazovanja odraslih može biti održivo rješenje za razvoj vještina samo ako obuhvata potpuno učešće i vlasništvo poslodavaca koji predstavljaju potražnju u lancu obrazovanja. Sa druge strane, tržišna ponuda, odnosno pružaoci obuka moraju biti orijentisani ka tržištu i uvesti određene standarde kvaliteta ukoliko žele ponuditi usluge razvoja vještina relevantne za poslodavce.
Uzimajući u obzir ovaj strateški fokus, Prilika Plus djeluje u dva smjera. S jedne strane, usko sarađuje sa privrednim komorama, kako bi se razvili mehanizmi za kontinuiranu analizu potreba za obukama i konačnu procjenu ishoda učenja koje isporučuju pružaoci obuka. S druge strane, podržava pružaoce obuka u razvoju tražnjom vođenih nastavnih planova i programa, u cilju poboljšanja njihove tržišne pozicije i kvaliteta usluga koje će pružati.
Više o programu na http://www.prilikaplus.ba