230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Konačno trebinjska predstava na Festivalu festivala

Konačno smo, na Festivalu festivala, dočekali i trebinjsku predstavu.

150727 ko to tamo rezira

Treće večeri Festivala festivala na sceni Kulturnog centra nastupio je domaći ansambl Of scene Gradskog pozorišta Trebinje predstavom „Ko to tamo režira?“, koji je prema dramskom predlošku savremenog zagrebačkog autora Gorana Vrbanića, dopisao, adaptirao i režirao Igor Svrdlin.
Čekali, a Boga mi smo i imali zadovoljstvo da je odgledamo.
Predstava je Svrdlinov rediteljski debi, a festivalski nastup – prvo izvođenje predstave pred publikom.
„Sve se dogodilo kako smo i pretpostavljali da će biti. Obradovala nas je reakcija naših sugrađana, učestvovali su aktivno u predstavi i to nas raduje. U suštini predstava nije bliska ljubitelju klasičnih formi pozorišta, jer smo od početka rada naginjali eksperimentu, sa željom da radimo nešto što u Trebinju ranije nije rađeno. Prijatno ili neprijatno, posjetioci, ali i pozorišni znalci bili su iznenađeni. Nije bilo ravnodušnih – nekoga smo razočarali, drugi su bili oduševljeni jer ih je ono što se dešava na sceni zaista dotaknulo i podstaklo na razmišljanje“, kaže Svrdiln.

Za protagonistu večeri, u šestočlanom ansamblu, žiri publike odabrao je glumicu Vesnu Đurić.
U pratećem programu festivala sinoć su u Galeriji Kulturnog centra promovisana izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine – „Dramaturški postskriptum“ dr Zorana Đerića i zbornik radova „Lutka i maska u srpskoj tradiciji –od obrednog do pozorišnog čina“, čiji su priređivači Ljiljana Dinić i dr Zoran Đerić.