230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježavanje Dječije nedelje u Trebinju

Prva sedmica oktobra, svake godine, tradicionalno je posvećena obilježavanju "Dječije nedjelje".

151007 djecija nedelja

To je prilika da se odrasli podsjete na obaveze koje imaju prema djeci. A obaveza je odraslih preduzimanje svih potrebnih mjera da djetetu obezbijede takvu zaštitu i brigu koja je neophodna za njegovu dobrobit.

Povodom obilježava Dječije nedjelje danas su djeca iz trebinjskih vrtića, osnovnih škola i Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" posjetili gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

Gradonačelnik ih je počastio bombonima, keksima, voćem i sokom, kao i prigodnim poklonima, a mališani su pripremili recitacije kojima su oduševili sve prisutne. Vučurević je ovom prilikom rekao da je gradska uprava učinila mnogo i činiće i ubuduće sve potrebno na obezbjeđivanju optimalnih uslova za vaspitanje i pravilan razvoj djece. Kao i prethodnih godina gradska uprava je mališanima obezbjedila prigodne poklon pakete..

Ove godine "Dječija nedelja" protiče pod sloganom "Srećna djeca - Srećni ljudi" i obilježava se od 5. do 10. oktobra 2015. godine.

Cilj obilježavanje Dječije nedelje je da se djeci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, da se podigne kvalitet života djece i doprinese prevenciji nasilja, diskriminacije, kao i inkluziji djece sa smetnjama u razvoju i marginalizovanih gupa. Programske aktivnosti i tema dječije nedjelje oslanjaju se na Konvenciju o pravima djeteta UN, koja daje jasne smjernice za oblikovanje svijeta u kome će prava svakog djeteta biti priznata, zaštićena i ostvarena.