230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

VELIKA ZLATNA MEDALJA TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI GRADA TREBINJA

Turistička organizacija Grada Trebinja zabilježila je zapažen nastup na 48. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

151012 dragana

Turistička organizacija Grada Trebinja predstavila je cjelokupnu turističku ponudu Trebinja na 48. Međunarodnom sajmu turizma koji je u periodu od 08. do 10. oktobra 2015. održan u Novom Sadu, a u okviru koga je nastupilo preko 100 domaćih i inostranih izlagača.

Obzirom na blizinu tržišta i veliki broj turista koji tradicionalno posjećuju Trebinje iz ovog dijela Srbije, ovaj sajam je veoma značajan za predstavljanje turističke ponude Trebinja, te je shodno tome Turistička organizacija Grada Trebinja u okviru štanda od 20 m2 predstavila kompletnu turističku ponudu, kao i privredne subjekte koji se bave pružanjem usluga u turizmu.
Posebna specifičnost nastupa se ogleda u tome da je Turistička ogranizacija Grada Trebinja bila jedina turistički subjekt iz Republike Srpske (Bosne i Hercegovine) koja je predstavila svoju ponudu, što je naišlo na izuzetno dobar odjek kod velikog broja posjetilaca, stručne javnosti, ali i elektronskih, pisanih i internet medija.
Ovogodišnji sajam je svečano otvorio Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić izrazivši zadovoljstvo što je ovaj grad domaćin ove sajamske priredbe koja već 48. godina potvrđuje svoj značaj.
Pored bogatog promotivnog materijala Turističke organizacije Grada Trebinja (katalozi, mape, flajeri, brošure, razglednice...) u okviru štanda predstavljeni su i subjekti koji se bave turističkom djelatnošću: hoteli, moteli, hosteli, restorani, vinarije, proizvođači suhomesnatih proizvoda, smokava i proizvoda od smokava, meda, čaja, ljekovitog bilja i eteričnih ulja, pružaoci usluga avanturističkog turizma, te proizvođači suvenira i rukotvorina iz kućne radinosti, kao i turističke agencije.

151012 dragana1
Obilazeći sajam štand Turističke organizacije Grada Trebinja posjetili su: Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić sa saradnicima, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije g-đa Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada g-din Miloš Vučević, predsjednik Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN prof. dr Dragan Gligorijević, mnogobrojni stručnjaci iz različitih oblasti turizma, ali i ugledni Trebinjci koji žive i rade u Vojvodini.

Prvog dana održavanja sajma u kongresnom centru Master od strane stručnog žirija Novosadskog sajma Turističkoj organizaciji Grada Trebinja je dodijeljena "Velika zlatna medalja za kvalitet promocije turističke destinacije", čime je potvrđen visok kvalitet obavljanja promotivnih aktivnosti koje Turistička organizacija Grada Trebinja vrši u okviru svojih poslovnih djelatnosti, a veliku zaslugu za ovo priznanje imaju svi turistički subjekti koji su direktno ili indirektno uključeni u turistički promet, čitava lokalna zajednica koja prepoznaje značaj turizma za razvoj Grada, mediji koji šire pozitivnu sliku iz Trebinja, ali i svi stanovnici koji su najbolji ambasadori svog grada gdje god se nalaze.
Takođe, "Velika zlatna medalja za visok kvalitet ugostiteljskih usluga“ pripala je novootvorenom hotelu "Nar".

Ovom prilikom se još jednom potvrdila činjenica da Trebinje predstavlja turistički prepoznatljivu i traženu destinaciju za državljane ovog dijela Srbije, što obećava nastavak pozitivnog trenda povećanja obima turističkog prometa i povećanja broja gostiju koji posjećuju Trebinje.

151012 dragana2