230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Predstavljanje projekta "Naš ustav, naš život"

13. oktobra 2015. godine, s početkom u 11 časova u sali hotela Leotar u Trebinju, održaće se sastanak na temu "Učestvovanje građana u procesima odlučivanja – Naš ustav, naš život“ , u organizaciji Centar za građansku saradnju Livno i Centra za ustavne i upravne studije Sarajevo.

150930 konferencija

Na sastanku će biti predstavljen projekat koji provodi Centar za građansku saradnju Livno i web stranica, te će se pokušati predstaviti lokalna problematika, s kojom se susreću nevladine organizacije i mjesne zajednice s područja Grada Trebinja.

Ovim putem se  pozivaju svi predstavnici mjesnih zajednica iz Trebinja, nevladinog sektora, ekoloških udruga, zadruga, kao i svi zainteresovani građani da prisustvuju sastanku, kako bi se kroz konstruktivno druženje podstakli na učestvovanje u procesima odlučivanja.

Cilj projekta je uključiti građane Bosne i Hercegovine u proces praćenja provođenja Ustava, kroz prezentaciju informacija o ustavnim pitanjima i prikupljanje mišljenja građana o onome što bi trebalo mijenjati. kao i ukazati  na povezanost brojnih problema sa kojima se građani svakodnevno suočavaju sa važećom ustavnom strukturom, te pozvati građane da se pridruže u zagovaranju izmjena kako bi proces na kraju dobio legitimitet kakav zasad nema.