230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Izložba "Kulturno i prirodno naslijeđe"

EU info centar i Akademija likovnih umjetnosti Trebinje organizuju izložbu umjetničkih radova studenata Akademije i panel diskusiju koja će pratiti otvaranje izložbe.

151123 alu trebinje

Događaj će se održati u četvrtak 26. novembra 2015. godine, sa početkom u 12 časova u galerijskom prostoru Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, ulica Stepe Stepanovića bb, u Trebinju.

Umjetnički radovi nastali su na temu Kulturno i prirodno naslijeđe, što će ujedno biti i tema panel diskusije, s naglaskom na programe podrške Evropske unije u ovoj oblasti.

Izložbu će otvoriti Veselin Brković, prodekan Akademije likovnih umjetnosti Trebinje i Dragan Čihorić, istoričar umjetnosti.
U panel diskusiji će učestvovati Orlando Fusco, politički savjetnik šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, Svjetlana Vuletić, pomoćnik načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djalatnosti iz Opštine Trebinje i Thierry Joubert, stručnjak za održivi razvoj prirodnih potencijala i unapređenje turističke ponude.

EU info centar u BiH će u narednom periodu, u saradnji sa akademijama u Banja Luci, Sarajevu i Širokom Brijegu predstaviti studentske umjetničke radove na teme - voda i okolina, ljudska prava, te djeca i obrazovanje. Završna izložba radova studenata sve četiri akademije održat će se u Banja Luci.