230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Gimnazijalac Nikola Kraljević najbolji mladi pjesnik Festivala poezije

Na poetskom konkursu 14. Međunarodnog festivala poezije za djecu i mlade, koji raspisuje Forum teatar iz Istočnog Sarajeva, u kategoriji srednjoškolaca, prvu nagradu osvojio je Nikola Kraljević, učenik drugog razreda JU Gimnazija "Jovan Dučić“ iz Trebinja.

151123 nikola

Tri učenice ove škole, koje su ušle u najuži izbor za nagrade, dobile su pohvale. To su: Katarina Milović, Mateja Pejanović i Nikolina Ninković.

Tema literarnog konkursa za srednjoškolce bila je "Bosonogo djetinjstvo“.

"Pokazalo se da je Kraljević među mladim pjesnicima, napisao POEMU. U Kraljevića poemi, dječački, mladićki, filozofski i pjesnički - bore se igračkama i ubilačkim dokazima mladić i dječak - koji bi da zauvjek ostanu djeca, ili da zauvjek ne izađu iz djetinjstva. To je mladošću zaneseno pjevanje o djetinjstvu kao čudu koji bi da ostane u sebi, ali i krene u svoje zrelo doba. Ovakva poema bi svakako zaslužila i sama za se da bude objavljena u nekom posebnom izdanju kada bismo živjeli u nekom drugom, srećnijem vremenu", riječi su organizatora Festivala.

Žiri Festivala je predložio da se knjiga učeničkih pjesama koju će objaviti Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, nazove po stihu Nikole Kraljevića ULICA POČETKA PJESME.