230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Laka pobjeda rukometaša Leotara u hercegovačkom derbiju

Rukometaši Leotara iz Trebinja zabeležili su četvrtu pobedu u nizu u Prvoj ligi Republike Srpske, a u derbiju 8. kola u sportskoj dvorani u Bregovima bili su bolji od hercegovačkog rivala, Hercegovac iz Bileće, rezultatom 27:17 (16:9).

151124 rukomet

Šansu su dobili mlađi igrači i odigrali su na zavidnom nivou, pošto se pitanje pobjednika nije pominjalo nijednog trenutka. Prednost Leotara je rasla kako je utakmica odmicala, a razlika je mogla da bude i veća. Najefikasniji u redovima domaćih bili su Inić i Milojević i Uljarević za po pet pogodaka. Kod gostiju se istakao eksplozivni Marko Ambulija koji je postigao 8 golova. Kao i u svakoj utakmici do sada i u ovoj briljirao je golman Leotara Veselin Savović, a večeras je imao 7 sjajnih odbrana, od čega dva sedmerca.

"Dobro smo otvorili utakmicu i od samog početka smo kontrolisali rezultat. Pokazali smo da smo kvalitetniji i da smo dobro trenirali. Svi igrači su dobili šansu, mlađi igrači su se ponovo pokazali i drago mi je da oni koriste šanse da se dokažu. U odbrani smo imali neprelazne Inića, Uljarevića i Šutala, istakli su se i Bartolović i Kolovrat i mnogi drugi, tako da sam zadovoljan. Protiv Bijeljine u narednom kolu očekujem pobjedu i nove bodove," istakao je za Lokoportal trener popularnih trebinjskih Gaučosa, Dragiša Koraćević.

Trebinjci sada zauzimaju četvrto mjesto na tabeli i polako, ali sigurno se priključuju vrhu tabele. U narednom, 9. kolu će gostovati neugodnoj ekipi Bijeljine.

RK Leotar: Savović (G), Šutalo 1, Komnenović, Bojović 1, Bartolović 4, Kolovrat 4, Spaić 2, Dobranić, Milivojević 5, Kapor, Šegrt, Kostadinović, Inić 5, Uljarević 5, Bratić, Vidačić. Trener: Dragiša Koraćević. 

RK Hercegovac: Dizdarević (G), Stevović, Antunović 1, Milićević 1, Šešlija 3, Amdrijašević, Ambulija 8, Arsić S., Ivković, Arsić D 1., Salatić, Ninković 3. Trener: Mile Radmilović.