230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježeno 40 godina Radio Trebinja

Značajan jubilej – 40 godina postojanja i uspješnog rada Radio Trebinja, koji je osnovan 29. novembra 1975. godine, danas je obilježen svečanošću u prostorijama radija.

151127 радио
Proslavljanju jubileja prisustvovali su sadašnji i bivši radnici, predstavnici Gradske uprave – osnivača naše radio stanice, privrednog, političkog i javnog života, kao i medija koji djeluju na području našeg grada.
Milan Grubač, direktor Centra za informisanje i obrazovanje, pri kome djeluje i Radio Trebinje, u obraćanju gostima rekao je da svi zaposleni u ovom kolektivu rade na imidžu profesionalnog obavljanja svoga posla, o čemu najbolje svjedoči činjenica da ova radio stanica nikada nije kažnjena od strane Regulatorne agencije za komunikacije.

„Započinjući skromno, ali sa ogromnim entuzijazmom, mogu da kažem, i pored činjenice što nisam dugo na čelu ove kuće, da je Radio Trebinje izrastao u jedan moderan i respektabilan medij koji, osim emitovanja programa, ima i svoj portal i trudi se da ide u korak sa vremenom. Mi smo prilično objektivni i uspijevamo da prenesemo nešto i što ne godi uhu lokalne politike. Maksimalno nastojimo da poštujemo kodekse ponašanja i principe objektivnosti“, kazao je Grubač.
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, u ime Gradske uprave – osnivača ovog medija, čestitao je radiju rođendan podsjetivši da je za Trebinjce „prvo oglašavanje Radio Trebinja bilo vanredan događaj“.
„Mislim da ovo jeste respektabilan medij, ne samo za Trebinje nego i za cijelu regiju koji je dao bezbroj dokaza profesionalnosti prema svim vremenima, događanjima, ljudima i svemu onom što je bilo bitno u proteklom vremenu i što je bitno sada i ubuduće“, naglasio je gradonačelnik Vučurević, dodajući da će Gradska uprava i u narednom periodu raditi na finansijskoj stabilizaciji i tehničkom osavremenjavanju ustanove.

Prisjećajući se početaka prije 40 godina, prvi direktor Radio Trebinja Radomir Šakotić istakao je da je prva redakcija imala izvandernu ekipu mladih novinara spremnih da se uhvate u koštac i progovore otvoreno o svim slabostima društva.
„U moje vrijeme svaki treći dan radio je ‘kažnjavano’ – momci bi ‘zagrizli’ i za iole ozbiljniji tekst koji se vlastima nije sviđao – morao samo ići i Opštinu da se pravdam. I nekako sam uspijevao u tome, pa bi nam opraštali“, prisjeća se Šakotić.

Radio Trebinje je najstarija radio-stanica na prostoru istočne Hercegovine i jedna od najstarijih u BiH. Aktivni je sudionik svih zbivanja u Trebinju i regiji, a svakodnevno emituje 12 časova vlastitog programa.
Jubilarna emisija pod nazivom „Naših 40 godina“ biće emitovana u nedjelju, 29. novembra, od 13 časova i jedan minut, u isto vrijeme, kada je prije četiri decenije tadašnji novinar i urednik Radio Sarajeva Nikola Kaloper, u novootvorenoj stanici Radio Trebinja prvi put pozdravio slušaoce riječima: „Ovo je Radio Trebinje“.

Radio Trebinje