230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Pijanistički koncert Oleksija Molčanova

U srijedu 02. decembra sa početkom u 19 časova i 30 minuta u sali Muzičke škole održaće se koncert Oleksija Molčanova.

151130 molcanov

Profesor Molčanov će izvesti kompozicije Mocarta, Rahmanjinova i Lista, koja se svrstavaju u kapitalna djela klavirske literature.

PROGRAM KONCERTA

Biografija

Oleksij Molčanov je Srednju muzičku školu završio u Kijevu (Ukrajina) u klasi doc Lidije Šur. Kijevski Državni Konzervatorijum i postdiplomske studije završio je 1986.g. u klasi prof. Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. U toku školovanja osvajao je nagrade kao klavirista, od kojih je značajno pomenuti nagradu na takmičenju „Lisenko“ u Lavovu 1984.g. Dobitnik je Specijalne nagrade za izvođenje obavezne kompozicije na I takmičenju „Rahmanjinov“ u Moskvi, 1983.g. Već kao student započeo je aktivnu koncertnu djelatnost kao solista i kao kamerni muzičar u Ukrajini, Rusiji i Njemačkoj. Od 1995. godine živio je u Srbiji, gdje je nastavio umjetničke i pedagoške aktivnosti. Pripremio je više programa koji su bili uspješno izvedeni na koncertima u Nišu, Kragujevcu, Zaječaru, Negotinu i Kotoru. Kao posebno značajan nastup, izdvaja se koncert na festivalu “Mokranjčevi dani” 1998. godine u Negotinu. U kamernom duu sa O. Jakovljević (violina) imao je zapaženu turneju po Srbiji i Crnoj Gori 1999. godine i nastup na festivalu “Nimus”.
U Crnu Goru se doselio 1999. godine, a od maja mjeseca 2000. godine zapošljen je na Muzičkoj akademiji Cetinje. Svoj profesionalni i umjetnički angažman uspješno nastavlja na svim značajnim scenama širom zemlje. U kamernim sastavima sa eminentnim umjetnicima ostvario veliki broj projekata. Član je tria “Con Spirito”, i klavirskog dua “Aperto” sa Natašom Popović. Nastupao je na festivalima: „Espressivo“, „Grad-teatar Budva“, „KotorArt“, „A Tempo“, „Montenegro Music Festival“, „DEUS“. Vanredni je profesor je na Muzičkoj akademiji na Cetinju za predmet Korepeticija.