230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Kamena lovačka bokerica ručni rad Dalibora Rosandića

Vrsni trebinjski kamenorezac Dalibor Rosandić danas je završio finalne radove na kamenoj puški koju je ručno izradio od jednog komada bilećkog kamena.

160128 rosa

Tridesetšestogodišnji Trebinjac za Lokoportal ističe da je riječ o lovačkoj bokerici, te da je izrađena u originalnim dimenzijama. Rosandić navodi da mu je trebalo nešto manje od 10 dana za ovaj izuzetno zahtjevan poduhvat, ali kako kaže "Ništa nije problem uraditi ako imaš volju i ljubav prema tome što radiš".

On navodi da je ovo prva ručno rađena kamena puška na ovim prostorima i dodaje da u planu ima još nekoliko vrlo interesentanih projekata, koje nećemo da otkrivamo ovom prilikom.

Pored izrade mnogobrojnih predmeta od kamena i ukrašavanja kamena, Rosandić je podjednako dobar majstor i za izradu ukrasa od drveta. Takođe se bavi izradom dekorativnih elemenata od svih prirodnih i umjetnih materijala. Ovaj samouki umjetnik talenat za obradu prirodnih materijala naslijedio je od svog oca koji se godinama bavio izradom umjetničkih predmeta od drveta i kamena.