230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

Neymar pokreće vlastiti globalni fudbalski turnir

Napadač Barcelone i reprezentacije Brazila, Neymar, pokreće vlastiti globalni fudbalski turnir ‘Neymar Jr’s Five’, u kojem će učestvovati petočlane ekipe iz 35 zemalja sa šest kontinenata.

160303 nejmar

Među timovima koji će u julu ove godine igrati Svjetsko finale u Neymarovom rodnom gradu Praia Grande biće i predstavnici naše zemlje, to jest ekipa koja pobjedi u BiH kvalifikacijama.

Neymar želi hiljadama talentovanih mladih igrača dati priliku da pokažu šta znaju u dinamičnoj igri, kakvu je i Neymar igrao na ulicama svog kvarta dok je odrastao.
Ekipe se trebaju sastojati od pet igrača od 16 do 25 godina starosti, a utakmice traju 10 minuta.
“Kvaka” je u tome što svaki put kada ekipa primi gol – gubi jednog igrača, sve dok ne preostane nijedan igrač ili utakmica ne završi. U osmišljavanju formata turnira učestvovao je i Neymar.
“To je zabavna i brza igra, koja zahtijeva dobru tehniku,” kaže Neymar, i dodaje: “Oduvijek sam sanjao da pokrenem svoj vlastiti turnir i pozovem najbolje timove u svoj rodni grad. To se konačno ostvaruje i jedva čekam da vidim šta ti igrači znaju.”

160303 nejmar pravila

Kvalifikacije počinju narednog mjeseca, a među zemljama koje učestvuju u turniru nalazi se i Bosna i Hercegovina. Pobjednička ekipa u julu će otputovati u Neymarov rodni Praia Grande u brazilskoj državi Sao Paolo, gdje će učestvovati u Svjetskom finalu. Više informacija o kvalifikacijama u BiH gradovima i državnom finalu biće poznato uskoro na web stranici www.redbull.ba.
Svjetsko finale će se igrati na Instituto Projeto Neymar Jr, koji je osnovao Neymar, a čiji je cilj da ponudi obrazovne i sportske vannastavne aktivnosti socijalno najugroženijoj djeci i porodicama, kako bi se promovisala socijalna inkluzija i ohrabrilo učešće u životu zajednica. Neymar će pobjednički tim ugostiti na utakmici Barcelone na stadionu Camp Nou.

 
Get ready for Neymar Jr´s Five

Do you have what it takes to outplay them all? Neymar Jr.

Posted by Neymar Jr's Five on четвртак 10. децембар 2015.

Timovi sa pet do sedam igrača mogu se prijaviti za turnir putem web stranice www.neymarjrsfive.com, na kojoj se mogu pronaći i sve informacije i vijesti o takmičenju. Sve informacije o BiH kvalifikacijama uskoro na www.redbull.ba.

Izvor RedBull.ba