230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

I Monika Beluči njeguje srpski jezik

Italijanska glumica podržala akciju "Negujmo srpski jezik", koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti.

160329 kul monika beluci

I FILMSKA diva Monika Beluči podržala je akciju "Negujmo srpski jezik", koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti. Na fejsbuk-stranici Biblioteke grada Beograda, koja je uz Sekretarijat za kulturu i Filološki fakultet, pokretač ove akcije, osvanula je slika italijanske glumice sa "Pravopisom srpskog jezika" u rukama.

Belučijeva je prethodnih godinu dana bila čest gost naše zemlje, jer je za to vreme na Mokroj Gori, u Trebinju i na drugim lokacijama širom Srbije i Republike Srpske snimala film "Na mlečnom putu" sa Emirom Kusturicom. Više puta je ponavljala da je "zaljubljena u našu zemlju, običaje i jezik", a ovom akcijom je to simbolično i dokazala.

Kampanja "Negujmo srpski jezik" ima za cilj da se, uz učešće poznatih ličnosti i isticanje različitih jezičkih pouka, građani podstaknu da vode računa o tome kako pišu i govore i da se podigne nivo svesti o značaju negovanja ispravnog pisanja i govorenja. Do sada su izrađeni mnogobrojni edukativni posteri sa fotografijama poznatih ličnosti iz sveta umetnosti, zabave, sporta, poput Anice Dobre, Tihomira Stanića, Marčela, Rade Đuričin, Nebojše Glogovca, Nemanje Radulovića, Ivane Španović, Duška Kovačevića i mnogih drugih. (Izvor Novosti.rs)