230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bjelogrlić snima u Trebinju

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske, Draško Milinović, i direktor Kobra filma iz Beograda, Dragan Bjelogrlić, potpisali su juče u Banjaluci Ugovor o koprodukciji igrane TV serije pod nazivom "Senke Balkana".

160428 bjelogrlic


Serija, koja će se prikazivati na programu RTRS-a i RTS-a, je uzbudljivi triler, prepun obrta i do sada nepoznatih istorijskih događaja, koji oslikava Evropu u predvorje događaja koji će obilježiti 20. vijek.
Radnja serije smještena je u drugu polovinu dvadesetih godina prošlog vijeka, krizni period između "ubistva u Skupštini" i uvođenja "šestojanuarske diktature". Turbulentni političko-društveni život, niz nerazjašnjenih ubistava, djelovanja najrazličitijih organizacija iz zemlje i inostranstva, samo su dio onoga čime će se serija baviti, ističe kreator serije "Senke Balkana", Dragan Bjelogrlić.

Serija će se snimati i u Trebinju i okolini Banjaluke, a glumački ansambl činiće i naši glumci. To je bio dodatni razlog da RTRS učestvuje u koprodukciji serije, ističe generalni direktor RTRS Draško Milinović.
Generalni direktor Radio-televizije Srbije, Dragan Bujošević rekao je kako je siguran u uspjeh ove serije.
U pisanju scenarija učestvovali su istaknuti autori Danica Pajović, Stevan Koprivica i Dejan Stojiljković. Jedanaest epizoda serije “Senke Balkana” snimaće se od jula do oktobra ove godine, a emitovanje se očekuje na proljeće 2017. godine.