230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

ŽRK LEOTAR ŠAMPION REPUBLIKE SRPSKE

Rukometašice Leotara iz Trebinja savladale su večeras u Trebinju veoma neugodnog rivala ŽRK Dubica iz Kozarske Dubice rezultatom 27:25 i nakon 10 godina postale šampionke Republike Srpske.

160430 rukometasice

Preko 300 gledalaca uživalo je u šestokom rukometnom meču punom preokreta, u kojem su oba tima pokazala borbenost i požrtvovanost do samog kraja. Odlično prvo poluvrijeme za Trebinjke koje su na krilima mnogobrojnih navijača bile mnogo agresivnije i konkretnije. Drugo poluvrijeme u kojem gošće sustižu rezultat, donosi dosta neizvjesnosti. Nevjerovatna je činjenica da su rukometašice Leotara imale nebrojeno prilika da ovaj meču rutinski privedu kraju kada su imale i do 6 golova prednosti, a da to gošće nisu znale iskoristiti. Da li je u pitanju sportska sreća ili nešto drugo, izgleda da je bilo suđeno da u Trebinje dođe pehar i titula prvaka Republike Srpske. Najbolja rukometašica Leotara Dragana Boro postigla je večeras 10 golova. Sjajna Milica Begenišić je sa 12 intervencija uspješno sačuvala mrežu domaćim rukometašica.

Ekipa Leotara ostvarila je i plasman u viši rang takmičenja - Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

"Izuzetno teška utakmica dva podjednaka rivala. Gostujuća ekipa pokazala se više nego dobra, međutim nošeni sjajnim navijanjem publike, uz veliko zalaganje naših igračica uspjeli smo da ostvarimo ovaj rezultat. U drugom poluvremenu trema je učinila svoje, popustila nam je koncentracija i trebalo nam je nešto više vremena da se vratimo u igru, povratimo inicijativu i privedemo meč kraju. Lijepo je ponoviti ovaj uspjeh iz 2006. godine, dvostruki smo prvaci Republike Srpske. Sada nas čekaju "slatke brige", u Premijer ligu ulazimo sa ciljem da napravimo korak dalje i nadamo se da ćemo u tome uspjeti", rekao je za Lokoportal trener ŽRK Leotar Zdravko Komnenović.

ŽRK LEOTAR - ŽRK DUBICA 27:25 (16:13)

Sportska dvorana Miloš Mrdić, gledalaca 350. Sudije: Igor Kurteš i Dejan Berijan (I. Sarajevo).

Leotar: Gurović, Kuraica, Boro 10, Crnogorac, Mišković 1, Anđušić 6, Jegdić S. 1, Perotić 5, Jegdić M. 4, Ubiparip, Begenišić, Sekerez, Pravica, Gaćina, Janković, Sekulović. Trener: Zdravko Komnenović.

Dubica: Đenadija, Ćurić 4, Ilić 11, Arnautović 1, Majkić 1, Majstorović, Stojnić, Slijepčević, Đurić, Pejaković, Kremenović 1, Ignjatović 7. Trener: Vladimir Suvajac.