230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjac za 40 dana istračao 3 maratona i Vertikalni kilometar

Tridesetšestogodišnji Trebinjac Miodrag Spaić za 40 dana istrčao je 3 maratona kao i trku Vertikalni kilometar gdje je ostvario zapažene rezultate.

160501 spaja

Ovaj rekreativac i entuzijasta, koji se upravo vratio iz Dubrovnika gdje je istrčao polumaraton od 21,1 km, u proteklih 40 dana istrčao je maraton u Beogradu i Podgorici, a okušao se i u nešto težoj disciplini trci Vertikalni kilometar u Trebinju. Na svim maratonima je ostvario respektabilne rezultate, a na današnjem polumaratonu u Dubrovniku, koji je trčao po kiši, sa vremenom 1.55.00 oborio je i vlastiti rekord. 

Kako kaže Spaić učešće na marotonima mu pričinjava zadovoljstvo, jer voli da se bavi trčanjem, a na maraton gleda kao izazov i način da testira  maksimalne granice tijela i uma. Spaić priznaje da maratoni mogu biti fizički i mentalno iscrpljujući, ali uz dobru pripremu i stečenu formu nemate razloga za brigu.

"Maraton je borba sa samim sobom u kojoj često presuđuje ono što je u glavi, a ne u nogama. Prezadovoljan sam cijelim iskustvom, učešćem i osjećajem ostvarenja dobrih rezultata među više hiljada maratonaca. Nastaviću aktivno da treniram i učestvujem na maratonima, jer me trčanje motiviše da živim zdravo, daje mi određeni vid slobode, ono je osnova i iz njega se lako nadovežete na neki drugi sport", kaže za Lokoportal Miodrag Spaić.