230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Radojka Manović imenovana za počasnog predsjednika Saveza slijepih Trebinje - Ljubinje

Proteklog vikenda u prostorijama Saveza slijepih i slabovidih Trebinje - Ljubinje održana je sjednica Skupštine ovog udruženja, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Saveza.

111202 slijepi01

Za predsjednika Saveza izabran je Milutin Manović, a za potpredsjednika Milan Samardžić.

Dosadašnja predsjednica Saveza, Radojka Manović, svoju funkciju je obavljala pune 54 godine, od 1962. godine, kada je Savez i osnovan i kao takav je najstariji organizovani Savez na području BiH. Ona nije mogla da nastavi da obavlja predsjedničku funkciju iz zdravstvenih razloga. U protekle 54 godine Radojka Manović je bila jedini predsjednik Saveza i svojim radom, zalaganjem i požrtvovanjem izgradila je ovo udruženje i bila velika podrška i pomoć svim hendikepiranim licima.
Na sjednici Skupštine Saveza Manovićeva je imenovana za počasnog predsjednika Saveza slijepih Trebinje - Ljubinje.
Na mjesto dosadašnjeg sekretara Vasilija Masleše, koji je ovu funkciju obavljao punih 18 godina, imenovan je Čedomil Mucović.
Pored imenovanja novog rukovodstva, na sjednici su usvojeni Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj. Iako radi u teškim uslovima, Savez slijepih redovno izmiruje svoje obaveze prema dobavljačima i državi, a rad Saveza se finansira dijelom iz budžeta Grada Trebinja i dijelom od prihoda iz poslovanja kafe slastičarne. Ipak, do značajnijih sredstava se teško dolazi, pa će Savez u narednom periodu aplicirati za nekoliko projekata koji bi omogućili poboljšanje kvaliteta života svojih članova.
Savez slijepih i slabovidih Trebinje - Ljubinje osnovan je 1962. godine i ima 83 člana, od čega 38 žena. Savez okuplja slijepa i slabovida lica sa područja Grada Trebinja i opštine Ljubinje.

Foto: Arhiva