230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mini maraton: Promocija sporta i zdravog života (foto)

Danas je ulicama Trebinja istrčan prvi mini maraton, odnosno "Trka prijateljstva Trebinje - Zaragosa" koja je imala za cilj promociju aktivnog života i podizanje svijesti kod mladih ljudi o značaju bavljenja trčanjem, sportom, a pokretači ove manifestacije su bili predstavnici organizacije MPDL.

160521 trka

Kroz cilj je prošlo preko 150 maratonaca svih uzrasta. Organizator je najbolje rezultate, koji su razvrstani u više kategorija, vrijednovao diplomama i medaljama.

Seniori su trčali dionicu od 10,5 km, a učenici osnovnih škola, u dvjje kategorije, trčali su dionicu od 600 metara. U organizaciji je učestvovao i naš grad, a glavni promoter trke bio je Hesus Aroho nekadašnji prvak Španije u sprinterskim disciplinama, direktor UNESCO-a za špansku regiju Aragon i rukovodilac sportskih aktivnosti pri međunarodnoj organizaciji MPDL. Članovima ove humanitarne organizacije je u poslijeratnim godinama Trebinje ostalo u najljepšem sjećanju i, kako kažu, imaju posebnu vezu sa gradom i građanima, te su na ovaj način uzvratili ukazano prijateljstvo.

U maratonu su učestovali trebinjski atletičari, pripadnici CJB Trebinje i rekreativci. Maraton je sa lakoćom istrčao i legendarni nastavnik fizičkog vaspitanja i prekaljeni maratonac Đuro Vujović, koji je bio i današnji nastariji učesnik.

Trku su pomogli aktivisti Crvenog krsta Trebinje, Opšta bolnica,  kao i lokalna policija.