230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Završena 3. međunarodna smotra folklora (foto)

Završnim koncertom, sinoć je završeno dvodnevno saborovanje, u okviru Treće međunarodne smotre folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista „Veče folklora pored Trebišnjice“.

160521 folklor

Festival je održan u organizaciji Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ iz Trebinja i pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.
U konkurenciji izvođačkih ansambala, zlatnu statuu "Jovan Dučić“ osvojio je ansambl Baletske škole „Lujo Davičo“ iz Beograda. Srebreni Dučić pripao je domaćinu – trebinjskom Ansamblu nacionalnih igara „Jovan Dučić“, dok je bronzana statua otišla u ruke Kulturno-umjetničkog društva „Toplica“ iz Prokuplja. U konkurenciji pjevačkih grupa, najbolji su bili „Zvuci s kamena“ iz Novog Sada. Muška pjevačka grupa baletske škole „Lujo Davičo“ osvojila je srebrenu statuu, a bronza je pripala pjevačkoj grupi „Ljubinje“. Bronzanom statuom u ovoj konkurencuji nagrađena je i jedina ženska pjevačka grupa na smotri – Baletske škole „Lujo Davičo“.
KUD „Abrašević“ Kraljevo osvojio je zlatnu statuu u konkurenciji veterana. Veterani KUD „Diogen“ Surčin odnijeli su kući srebrenu statutu, dok je ansambl „Dukat“ iz Čačka bogatiji za bronzanog Dučića.